Isabell Werth heeft diepe spijt

Share
  • 25 juni 2009 10:55

door: redactie, 25 juni 2009 10:55

RHEINBERG – Dressuuramazone Isabell Werth heeft woensdag diepe spijt betuigd over de positieve dopingcontrole van haar paard Whisper. ,,Ik ben mij ervan bewust dat ik twijfel heb gevoed aan de zuiverheid van mijn persoon en onze sport schade heb berokkend”, meldt de vijfvoudige olympisch kampioene in een schriftelijke verklaring op haar website. ,,Ik verontschuldig mij tegenover iedereen in de paardensport.”

De Duitse paardensportbond maakte eerder op de dag bekend dat bij Whisper het verboden middel fluphenazine, een kalmerend middel, is aangetroffen. De bond legde Werth meteen een schorsing op, zodat ze komende week niet kan meedoen aan het CHIO van Aken.

Werth, al jaren de grootste rivale van Anky van Grunsven, verklaarde dat het verboden middel in een medicijn zat dat Whisper kreeg toegediend door een dierenarts. Het paard had last van het zogeheten ‘shivering syndrom’, een aandoening van het zenuwstelsel. Het middel zou evenwichtsstoornissen tegengaan. ,,We hebben Whisper eenmalig behandeld met het medicijn om te kijken of het werkte.”

Werth zegt ervan overtuigd te zijn dat ze correct heeft gehandeld. ,,Ik hoop dat de regels zo snel mogelijk worden
aangepast. Zodat zinvolle medische behandelingen bij sportpaarden toegestaan zijn, zonder dat er meteen langdurige schorsingen dreigen.”

NHP | DPA