archief
contact
+31 6 53239630

Jeroen Dubbeldam tweede in GP Balve

BALVE – Jeroen Dubbeldam bewees zaterdag in het Duitse Balve ook met BMC Van Grunsven Simon steeds beter uit de voeten te kunnen. In de Grote Prijs hoefde de regerend Nederlands kampioen alleen de verrassende Japanner Taizo Sugitani met de KWPN’er Avenzio voor zich te dulden.

Sugitani realiseerde in de barrage een tijd van 33.98 seconden en bleef daarbij foutloos. Ook Dubbeldam bleef foutloos, maar hij had 34.78 nodig voor het barrageparcours. Voor de Japanner was er de hoofdprijs van 14.000,– euro, terwijl Dubbeldam met zijn tweede plek 11.600,– euro verdiende.

Leon Thijssen, die zich met Tyson ook voor de barrage had geplaatst, eindigde als elfde door een springfout in die barrage. Gert-Jan Bruggink werd met Cash Junior 15e, Willem Greve werd met Ude 22e, Angelique Hoorn werd met Whycoconah 27e en zij allen plaatsten zich niet voor de barrage.

In de Kleine Tour was Gert-Jan Bruggink met Acodetto de snelste foutloze combinatie en won daarmee deze wedstrijd. Angelique Hoorn bracht hier de goedgekeurde KWPN dekhengst Tygo aan de start en werd achtste. In een wedstrijd voor zevenjarige talenten legde Willem Greve met Vrona beslag op de tweede plek, terwijl Leon Thijssen met Vesuvius vierde werd.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel