archief
contact
+31 6 53239630

Bremen: Dubbeldam en Utascha steeds beter span

Jeroen Dubbeldam.

BREMEN
Jeroen Dubbeldam heeft met BMC Utascha SFN uitstekend gepresteerd tijdens de Euroclassics in Bremen. De combinatie uit Weerselo won zondag de spannende Grote Prijs en werd in het eindklassement van het evenement tweede, achter Mario Stevens met Corlanda, die op zijn beurt weer tweede was in de Grote Prijs. Het was het grootste succes tot nu toe voor het duo Dubbeldam/Utascha.

Jeroen Dubbeldam.

De ranglijsten op het Duitse evenement komen op een ingewikkelde manier tot stand. In de Grote Prijs zijn de tijd en springfouten van de eerste omloop bepalend. En voor het algemeen klassement van de Euroclassics worden ook de strafpunten van zaterdag meegenomen. Daarin waren Dubbeldam, Stevens en de Zwitser Paul Freimüller met Biness van Overis na twee wedstrijden foutloos, terwijl de Brit Dan Neilson met Varo M een strafpunt moest accepteren voor het overschrijden van de tijd. In het basisparcours van zondag was Dubbeldam bijna twee seconden sneller dan Stevens en ruim drie seconden sneller dan de Brit Neilson.

Dubbeldam toonde zich blij over zijn vooruitgang met Utascha, die voorheen onder Eric van der Vleuten liep. ,,Het was een zware proef, waarin op bijna alle hindernissen fouten werden gemaakt. Vergeleken met de wedstrijd van zaterdag stonden de hindernissen allemaal net iets hoger en net iets breder en waren de tussenafstanden ook moeilijker. Ik ben erg blij met deze goede prestatie. Utascha SFN en ik hebben elkaar leren kennen en het ziet er naar uit dat we op de goede weg zijn”, aldus Dubbeldam, die in de Grote Prijs 8.750,– euro verdiende. Door als tweede te eindigen in het klassement van de Euroclassics verdiende hij nog eens 9.500,– euro en op zaterdagmiddag was de derde plek goed voor 3.450,– euro.

Ook de andere Nederlanders waren goed op dreef in Bremen. Albert Zoer uit Echten won zaterdagavond het Championat van Bremen met Vigo en daarin werd Gerco Schröder met Eurocommerce Callahan derde, terwijl Marc Houtzager uit Rouveen met Sterrehofs Uppity vierde werd. Zaterdagavond laat wis Jur Vrieling uit Holwierde met de hengst VDL Wittinger het jachtspringen op zijn naam te schrijven.
[Stegen.net | KNHS]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel