archief
contact
+31 6 53239630

Noordelijke springploeg vijfde in Zwitserland

SANKT GALLEN – De Noordelijke equipe die vrijdag voor Nederland deelnam aan de landenwedstrijd op het CHIO van Sankt Gallen is gedeeld vijfde geworden. De ploeg met Albert Zoer, Nathalie van der Mei, Marc Houtzager en Angelique Hoorn eindigde op 12 strafpunten.

Nathalie van der Mei met Springtime.
Nathalie van der Mei met Springtime.

Debutante Van der Mei had de grootste waarde voor Oranje. De amazone uit Makkinga bleef in beide parcoursen foutloos met Heechhiem’s Springtime. Zoer, internationaal hoog aangeslagen met Sam, viel tegen. Hij leverde tot twee keer toe met 12 het schrapresultaat.

De titel in Zwitserland ging naar de ploeg van de Verenigde Staten, met Christine McCrea (Vegas), Ashlee Bond (Cadett 7), Laura Kraut (Cedric) en Richard Spooner (Cristallo). Zij bleven in de barrage de Duitsers voor. Na twee omlopen stonden beide concurrenten op 4 strafpunten. Duitsland, dat topruiter Ludger Beerbaum heeft uitgesloten van deelname aan de Nations Cup wegens omstreden uitlatingen over doping, kwam met onder anderen Philipp Weishaupt en ‘good old’ Franke Sloothaak aan de start.

Bondscoach Rob Ehrens toonde zich tevreden met het gebodene. ,,Het was een mooie, faire wedstrijd. De hindernissen waren voldoende hoog gebouwd. Technisch had het lastiger mogen zijn. Van der Mei heeft een absolute topprestatie neergezet door dubbel foutloos te blijven. Er waren slechts zes combinaties die haar dat nadeden.”

Ook over de verrichtingen van Hoorn en Houtzager was de oud-international te spreken. ,,Albert Zoer was de enige die onder zijn normale niveau bleef. Net of de vorm er niet was.” In de algemene rangschikking van de Meydan FEI Nations Cup bezet Nederland na drie wedstrijden nu de vierde plaats achter de Verenigde Staten, Zwitserland en Duitsland.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel