Frankrijk wint in Sankt Gallen, Nederland pakt eerste punt

  • 6 juni 2010 11:23

door: redactie, 6 juni 2010 11:23

SANKT GALLEN – Nederland heeft dankzij de achtste plaats in de Meydan FEI Nations Cup wedstrijd in het Zwitserse Sankt Gallen haar eerste punt weten te pakken. ,,Ik word er toch niet echt vrolijk van”, was het summiere commentaar van bondscoach Rob Ehrens direct na de wedstrijd. Frankrijk won voor de derde maal op rij.

Het Franse team pakte in Sankt Gallen de derde overwinning.

Frankrijk won de wedstrijd met een totaal van vier strafpunten voor de Duitse équipe met 13 strafpunten, terwijl de Britten als derde eindigden met 19 strafpunten.

Voor Nederland ging Leon Thijssen met Tyson als eerste van start. ,,Ik kwam in de eerste manche niet lekker in mijn ritme en daardoor maakten we een foutje op de sloot. In de tweede ronde raakten we het witte lint achter de sloot schijnbaar net en kregen we een fout op de driesprong”, aldus Thijssen.

Vincent Voorn noteerde met de schimmel Audi’s Alpapillon-Armanie in beide omlopen twee springfouten. De laatste starter voor Nederland was Marc Houtzager met de gelouterde goedgekeurde KWPN-hengst Opium VS. Op de eerste hindernis weigerde Opium te springen. Iets waar Houtzager absoluut niet op had gerekend en waardoor hij er af viel. Dat betekende diskwalificatie. In de tweede ronde noteerde deze combinatie drie springfouten plus een fout voor het overschrijden van de tijd. De jury had echter niet gezien dat Houtzager drie springfouten had gemaakt en rekenden hem er twee aan. Niet dat het iets uitmaakte, want Houtzager zorgde geheel tegen zijn doen in in beide manches voor het weg te strepen resultaat.

Stegen.net | KNHS