Schorsing Jurgen Stenfert voorlopig opgeheven

Share
  • 25 juni 2009 20:23

door: redactie, 25 juni 2009 20:23

ERMELO – De al twee maanden durende schorsing van springruiter Jurgen Stenfert is per direct voorlopig opgeheven. Tijdens een dopingonderzoek van het paard BMC Sarina op Indoor Brabant 2009 werd het middel Reserpine aangetroffen.

De verklaring van Jurgen Stenfert dat een leerling trainer uit frustratie deze stof aan het paard heeft toegediend, de schriftelijke verklaring van de leerling trainer die onder ede stond toen deze verklaring werd afgelegd en het nog steeds lopende politieonderzoek (AID) hebben er toe geleid dat het juridische FEI tribunaal heeft besloten de schorsing, die reeds twee maanden duurt, voorlopig op te heffen. Daarbij speelt ook een rol dat deze juridische commissie het niet uitsluit dat een mogelijke definitieve straf een tijdvak van twee maanden niet overstijgt.

Uit de voorlopige opheffing van de schorsing kunnen en mogen echter geen conclusies worden getrokken richting de definitieve uitspraak, die dus ook een schorsing hoger dan twee maanden kan inhouden, van het FEI tribunaal.

NHP | KNHS