Michael Whitaker vier maanden geschorst

  • 25 september 2009 16:07
door: redactie, 25 september 2009 16:07

LAUSANNE – Springruiter Michael Whitaker is door de internationale hippische bond FEI definitief voor vier maanden geschorst wegens overtreding van de dopingreglementen.

Bij Whitakers paard Tackeray werd in mei bij het internationale concours in La Baule een verboden stof aangetroffen. Volgens de FEI kon Whitaker geen verklaring geven over hoe de stof in het lichaam van het paard terecht is gekomen.

De schorsing van de 49-jarige Whitaker eindigt op 24 oktober, vier maanden nadat hij voorlopig van wedstrijden werd uitgesloten. Tevens moet hij een boete van 2000 euro betalen. Whitaker werd drie keer met de Britse ploeg Europees kampioen en veroverde op de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984 zilver.

Stegen.net