Amazones zetten de toon op CH De Wolden

Amazones zetten de toon op CH De Wolden

17 juli 2009 08:55 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

VEENINGEN – Amazones maakten donderdag de dienst uit tijdens de eerste dag van het CH De Wolden. Angelique Hoorn won de zwaarste rubriek met de hengst Tygo (v. Numero Uno).

In het internationale 1.40 parcours zonder barrage zette de amazone uit Wanneperveen een tijd van 58.04 en dat was flink wat sneller dan de Amerikaanse Jessica Suida met Robin (v. Lancelot). Ook de derde plaats was voor een amazone: Sarah Moller Pedersen. De Deense reed met Capolovoro.

In het 1.35 ging de zege naar Marianne Boerema uit Zuidhorn met Illyade du Bouly. Ze verbeterde op spectaculaire wijze de tot dan toe snelste tijd van Hester Klompmaker en Voloma. Klompmaker lijkt weer aardig op de weg terug, nadat ze een duidelijke dip doormaakte. ,,Ups en downs horen bij deze sport”, aldus de 39-jarige Friezin.

NHP

Deel dit bericht