Annemiek Vincourt en Marcel de Boer succesvol in Zuidwolde

Share
  • 29 juni 2010 09:38

door: Steven Stegen, 29 juni 2010 09:38

ZUIDWOLDE – Marcel de Boer is zondag winnaar geworden van de Z/ZZ-finale tijdens het concours aan de Linieweg in Zuidwolde. De ruiter uit Nieuwleusen zegevierde met Uloubet de Pomme. In de Z2-dressuur was Annemiek Vincourt oppermachtig; ze won met Sir Scholling beide proeven.

In de springfinale wisten negen combinaties tot de barrage door te dringen. Marcel de Boer zette met Uloubet de Pomme niet alleen de snelste tijd neer, hij bleef ook nog eens foutloos. Bert-Jan Zuidema moest met zijn toppaard UB40 bijna een seconde achterstand incasseren en werd daarmee tweede. Maaike ten Berg-Bijlsma pakte met Timothy Bb de derde plaats.

Bram van Es uit Beilen won het ZZ-klassiek met Veldheer. Angelique Hoorn deed in deze rubriek ook prima mee. De amazone uit Wanneperveen werd tweede met Veni Vidi Vici en derde met Van Gogh. Ook Marianne Boerema uit Zuidhorn wist een ZZ-rubriek te winnen. De Groningse amazone schreef het jachtspringen op haar naam met Divoza Horseworld Nizarmo.

Dressuur

Annemiek Vincourt met Sir Scholling. ©Steven Stegen

Annemiek Vincourt domineerde de Z2-dressuur. De amazone uit Veeningen won met Sir Scholling beide proeven. In de eerste proef behaalde ze 234 punten en in de tweede proef scoorde ze 222 punten. Laura Zwart was in deze tweede proef ook succesvol. De amazone uit Oosterwolde werd tweede en derde, respectievelijk met Valentijn (v. Metall) en Verdine (v. Oscar). In de eerste proef werd Henk Overweg tweede met Unique.

Stegen.net