Ava Vernon en Ange­lique Hoorn winnen op voor­laatste dag CH De Wolden

Share
  • 23 juli 2023 10:26

door: redactie, 23 juli 2023 10:26
Veeningen
stegen.net | persbericht

De Engelse Ava Vernon wist zaterdag aan het einde van de middag tijdens het CH De Wolden het Championat van Veeningen naar zich toe te trekken. Ze bleef foutloos in de barrage en maakte ook nog eens de snelste tijd van de negen combinaties die in de beslissende ronde waren gestart.

De tengere Engelse kwam in de voorlaatste rit in de ring en wist wat haar te doen stond. Op dat moment stond de tijd van de Amerikaanse Taylor Kain als snelste op de borden: 42.00 seconden. De Engelse ging snel van start en twijfelde geen moment in haar jacht op de eerste plaats.

Ook de eerste hindernis van de dubbelsprong, waar een aantal combinaties een balk afwierpen, nam ze zonder problemen. Op de rechte lijn van hindernis zeven, een stijlsprong, naar hindernis acht, de laatste, zette de amazone nog even aan. Dat resulteerde in een tijd van 41.79 seconden. Een rit later bleek het de winnende tijd.

De Amerikaanse amazone Tayler Kain legde met Jirenze (Baltic VDL \ Phin-Phin \ Zirence) beslag op de tweede plaats met 42 seconden rond. Eerste Nederlander werd Frank Schuttert. Hij reed ook een foutloze barrage. Al in de tweede rit kwam de ruiter uit Ommen in de ring. Hoewel zijn paard Katoulon (Toulon \ Celano \ Culia) grote galopsprongen maakte, bleek zijn tijd 43.56 seconden, niet voldoende voor de eerste twee plaatsen.

Op de vijfde plaats kwam Michael Greeve uit Veeningen. Hij reed met Chillipepper Z, een paard waarvan de sponsor van de rubriek, Poppen, mede-eigenaar is.

Nagenoeg gelijktijdig met het Championat van Veeningen werd in de andere ring de VDL Stud Prijs verreden, een rubriek die eveneens over hindernissen van 1.40m. ging. Het lukte Angelique Hoorn zaterdagavond om die pittige proef, de silver tour, op haar naam te schrijven. Deze wedstrijd werd verreden met 35 combinaties en de amazone uit Wanneperveen kwam als 22-ste in de ring.

Angelique Hoorn CH De Wolden
Angelique Hoorn won de 1.40-proef met Lucky M.
© Fred Lubbers

Het belette haar niet om beide fasen foutloos af te leggen en in de tweede fase de snelste tijd op de klok te zetten. Met Lucky M, een 7-jarige KWPN-merrie, reed Hoorn naar 34.39 seconden en dat was een fractie sneller dan Lars Kuster uit Didam in de rit voor haar gedaan had. Kuster kwam met El Divo in de ring en klokte 34.84.

Hoewel er nog dertien combinaties na Hoorn in de ring kwamen, wist geen van hen de snelle tijd van haar te verbeteren. De Zweedse Carla Peterson deed nog een poging met Casi Blue Ps, maar zij kwam niet verder dan 36.45, waarmee ze net geen derde werd. Die plek ging naar Max van de Poll uit Hierden met Infinety Z.G. Hij was al in de vijfde rit van start gegaan en zag dat later in de wedstrijd eerst Kuster en direct daarna Hoorn hem van de topplaatsen verdrongen.