Angelique Hoorn heeft O’Brien weer fit

Share
  • 16 januari 2011 19:51

door: Steven Stegen, 16 januari 2011 19:51

ZWOLLE – Het deed iedereen in Zwolle zichtbaar goed om Angelique Hoorn weer over de hindernissen te zien gaan met haar weer herstelde toppaard O’Brien. De combinatie uit Wanneperveen won zaterdagavond in de IJsselhallen de finale van de ‘small tour’.

Angelique Hoorn met O'Brien. ©Mirella Kasper

De KWPN goedgekeurde hengst van Peter Pan liep in 2009 een zeer zware peesblessure op tijdens de landenwedstrijd in het Canadese Calagry. Een behandeling in een kliniek in België werd gestart en na een ruim een half jaar durende revalidatie kon Angelique weer rustig aan beginnen met een opbouw richting wedstrijdring. Ook dat kostte ruim een half jaar, maar zaterdagavond zegevierden Blauwendraads O’Brien en Hoorn in de finale van de Small Tour. ,,Ik ben erg blij dat het herstel, de revalidatie en de opbouw zo voorspoedig zijn gegaan. We doen het eerst nog even rustig aan, maar deze zege is een bekroning op het geduld dat wij hebben gehad en de verzorging die we O’Brien hebben gegeven”, aldus Hoorn. Ze koos bewust voor een rentree in de lichtere rubrieken. ,,Het gevoel is al weer als vanouds.”

Stegen.net