Voormalig toppaard Hascal van Angelique Hoorn overleden

Share
  • 22 januari 2014 19:03

door: redactie, 22 januari 2014 19:03

blokjeWANNEPERVEEN | STEGEN.NET | KNHS
Angelique Hoorn heeft dinsdag afscheid moeten nemen van haar voormalige toppaard Hascal. Ze moest besluiten om hem te laten inslapen. Hascal werd 25 jaar.

Hascal onder Angelique Hoorn.

Hascal in 2004 onder Angelique Hoorn.

Hoorn zei tegen de KNHS: ,,Zijn leeftijd begon hem steeds meer parten te spelen en op een bepaald moment moet je je verantwoordelijkheid nemen en niet langer weglopen voor zo’n moeilijk besluit.”

De zoon van Wisconsin maakte met Angelique Hoorn deel uit van het Nederlandse team dat aan de start verscheen van het EK in Arnhem 2002. Eerder dat jaar waren ze Nederlands Kampioen geworden. In 2002 ging de combinatie van start kwam van de WK in Jerez de la Frontera, nadat ze eerder dat jaar als tweede in het NK waren geëindigd. Als Young Rider werd Angelique met Hascal in 1996 als derde op het EK in Klagenfurt.

Hoorn en Hascal gingen daarnaast verschillende malen van start in de landenwedstrijden en Grote Prijzen. Zo maakten zij in 2000 deel uit van het winnende team in La Baule, om daar twee jaar later de Grote Prijs te winnen. In Engeland boekte Angelique met Hascal één van hun mooiste overwinningen: de prestigieuze Queens Cup in Hickstead.

Hascal werd gefokt door Bertus Hoorn, een oom van Angelique en zij brengt nu Zascal in de sport uit, die dezelfde moeder heeft als Hascal.