Nederlandse dressuursuccessen in Hickstead

Nederlandse dressuursuccessen in Hickstead

26 juli 2009 11:53 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

HICKSTEAD – Moorlands Totilas heeft spelenderwijs voldaan aan de kwalificatie-eis van de FEI dat een paard tweemaal een score moet hebben behaald van 64% of meer om in een EK van start te kunnen gaan. Samen met Edward Gal verliet de zwarte zoon van Gribaldi als winnaar de piste met een score van 79.745%. Net zo spannend was het optreden van Adelinde Cornelissen met Parzival. Mede dankzij de negens en tienen die deze combinatie scoorde voor de piaffe en passage reprises eindigde de combinatie uit Beilen op de tweede plaats met een score van 76.553%.

Moorlands Totilas had in zijn proef fantastische momenten en oogde misschien af en toe haast even te fris. Daardoor ontstonden een paar kleine foutjes, die veel punten kostten, zoals het tweemaal in galop overgaan bij het aanpassageren. Maar de ongekende mogelijkheden die dit paard heeft kwamen in bijna alle onderdelen volledig naar voren. Ook nu weer werden de piaffe en passage reprises met veel kadans en gedragenheid uitgevoerd. Het was dan ook niet meer dan logisch dat alle vijf de juryleden de combinatie Edward Gal en Moorlands Totilas met afstand op de eerste plek hadden staan.

De proef van Adelinde Cornelissen werd iets wisselender beoordeeld. Tweemaal op de tweede plek, twee maal op de derde plaats en eenmaal vierde. Maar Cornelissen was dik tevreden. ,,Een heel goed begin, waar ik ontzettend blij mee ben. Maar ik ben net zo ingenomen met het gegeven dat Parzival net zo relaxed als thuis door de ring ging. Hij heeft geen moment ergens naar gekeken en was vanaf het eerste tot en met het laatste moment uiterst geconcentreerd. Thuis had ik al het gevoel dat we echt op de goede weg zijn en dan is het mooi als het in de ring wordt bewezen”, aldus Cornelissen.

Imke Schellekens-Bartels werd met Hunter Douglas Sunrise vierde, achter de Britse Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris. Hunter Douglas Sunrise ging heel vloeiend door de proef en wist steeds een mooie aanleuning te bewaren. Jammer genoeg verloor Sunrise in de tweede pirouette even de balans, waardoor deze de mist in ging. De Canadees Ashley Holzer nestelde zich met Pop Art op de vijfde plaats, nipt voor Hans Peter Minderhoud met Exquis Escapado.

NHP | KNHS

Deel dit bericht