Teams voor EK in Windsor bekend

Share
  • 30 juli 2009 17:52

door: redactie, 30 juli 2009 17:52

ERMELO – De Nederlandse teams die gaan deelnemen aan het EK springen en dressuur in het Engelse Windsor zijn bekend. De bondscoaches Sjef Janssen en Rob Ehrens hebben hun keuzes gemaakt voor het EK, dat van 25 tot en met 30 augustus wordt verreden.

Jur Vrieling is met VDL Oramé reserve. ©Toussaint Kluiters/AFP

Jur Vrieling is met VDL Oramé reserve. ©Toussaint Kluiters/AFP

Het dressuurteam bestaat uit Anky van Grunsven met Salinero, Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Sunrise, Adelinde Cornelissen met Parzival en natuurlijk Edward Gal met Moorlands Totilas. Als reserve is aangewezen Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine. Als teamveterinair gaat mee Jan Greve.

Het springteam zal in Windsor bestaan uit Angelique Hoorn met Blauwendraad’s O’Brien, Marc Houtzager met Opium VS, Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze en Albert Zoer met Okidoki. Als reserve is Jur Vrieling met VDL Oramé aangewezen. Echter, als in de aanloop naar het EK de paarden Okidoki of Exquis Walnut de Muze om de één of andere reden niet inzetbaar zijn, zullen zij vervangen worden in het geval van Zoer door Sam en in het geval van Smolders door Exquis Oliver Q. Mocht een ruiter uitvallen of als er tijdens het evenement een  combinatie niet van start kan gaan, dan zal Jur Vrieling met VDL Oramé die plaats innemen. Als temveterinair treedt Albert van Unen op.

Bondscoach Sjef Janssen is zeer te spreken over het team waarmee hij naar het EK in Windsor gaat. ,,Dit is misschien wel de sterkste equipe ooit die door Nederland wordt uitgezonden naar een EK. Er zit heel veel potentie in dit team. Ik had wel twee teams met medaillekansen naar het EK kunnen sturen.”, aldus Janssen.

Over de uitverkiezing van Cornelissen boven Minderhoud is Janssen helder. ,,Direct na de Nederlandse kampioenschappen in De Steeg hebben we besloten de wedstrijd in Hickstead als een derde observatiewedstrijd toe te voegen. Cornelissen had namelijk met uitzondering van Jumping Amsterdam laten zien dat ze een enorme progressie boekte, die helaas door een blessure die zich in Las Vegas voordeed werd onderbroken. De kans die we haar in Hickstead hebben geboden heeft ze met beide handen aangegrepen.”

Bondscoach Rob Ehrens is heel positief gestemd over het team waarmee hij naar het EK in Windsor gaat. ,,Ik heb het sterkste team opgesteld en het is een team dat de strijd met de wereld aan kan,” aldus Ehrens. De bondscoach wil tot het laatste moment bij de ruiters Smolders en Zoer die over twee toppaarden beschikken, de mogelijkheid openhouden om, in overleg met de bondscoach, van paard te kunnen wisselen. ,,Ik heb voor Jur Vrieling als reserve gekozen omdat hij dit afgedwongen heeft met zijn goede prestaties. Hij heeft dit jaar meerdere malen laten zien zich met de besten van Nederland te kunnen meten. Vrieling toont altijd een enorme inzet en kenmerkt zich door een zeer positieve instelling, ook daarom heb ik voor hem gekozen”, aldus Ehrens.

Zowel Houtzager en Opium VS alsmede Vrieling en VDL Oramé nemen volgende week deel aan de finale van de Meydan FEI Nations Cup in Dublin. Zoer en Hoorn gaan met hun paarden van start in een wedstrijd in het Duitse Hachenburg en Smolders rijdt dit weekeinde nog in Rio de Janeiro met Exquis Walnut de Muze. In Valkenswaard zullen een aantal leden van het EK team van start gaan in de Lichte Tour.

NHP | KNHS