Overlast door hangjongeren bij Orcaruiters

Overlast door hangjongeren bij Orcaruiters

18 augustus 2009 16:13 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

URK – Paardensportvereniging Orcaruiters wordt de laatste tijd geplaagd door vernielingen en diefstallen, die vermoedelijk worden gepleegd door hangjongeren. De club heeft inmiddels een beveiligingsbedrijf in de arm genomen.

Twee weken geleden kreeg de vereniging een tip dat er plannen waren om de paarden iets aan te doen. De politie werd gebeld en de buurman, waar vorig jaar een pony zwaar werd mishandeld, werd gewaarschuwd. ,,De paarden zouden voor het eerst ’s nachts buiten blijven staan, maar we hebben alles binnengehaald. Ook bleven er mensen op het terrein om op te letten”, vertelt Nathasja Visser, lid van de Orcaruiters.

De politie heeft over het gerucht geen concrete aanwijzingen kunnen vinden. Art Security is nu door de Orcaruiters ingeschakeld om de manege in de gaten te houden. ,,Het gaat niet alleen om dit gerucht. Er lopen mensen op het terrein die er niet horen. Laatst was ik ’s avonds op de manege toen er een auto op kwam rijden. Toen ze mij zagen, reden ze weer weg. Je weet niet wie het zijn, maar je haalt van alles door je hoofd. Er staan hier zo’n vijftig paarden, waaronder een paar hele goede wedstrijdpaarden. Wanneer iemand bijvoorbeeld een peuk neergooit in het stro en er ontstaat brand, is de ramp niet te overzien. Ook daarom hebben wij deze maatregel getroffen”, aldus het bestuur.

NHP

Deel dit bericht