Hulp voor door brand gedupeerde Radboudruiters

  • 4 januari 2012 16:27
door: redactie, 4 januari 2012 16:27

DRACHTEN
Er gloort weer een beetje hoop voor de Radboudruiters. In de nacht van oud en nieuw brandde hun clubgebouw tot de grond toe af. De schade is enorm en de verzekering dekt niet alles. Maar er komt hulp van het Internationale concours-hippique Noord-Nederland. Daar is een inzameling gestart.

Leden van de club bij de smeulende resten. ©Wâldnet.nl

Het clubgebouw is vermoedelijk ten prooi gevallen aan brandstichting. De club heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. ,,Als we alles bij elkaar optellen, komen we misschien wel aan meer dan 50.000 euro schade”, vertelt Annemiek Oosterhuis, die het wedstrijdsecretariaat en de lescoördinatie van de Radboudruiters verzorgt. ,,We zijn wel verzekerd. De inboedel tegen 15.000 euro en het clubgebouw tegen 13.000 euro, maar daarmee zijn we er nog niet. In de opslag stond een compleet wedstrijdparcours, maar ook spullen voor zestien dressuurbanen en kasten. Er was niets meer te redden. Extra zuur is dat de leden van de vereniging via een sponsoractie 1.000 euro hadden ingezameld voor een Radboud-hindernis, die deze week in het parcours van ICNN Drachten zou staan.”

De vereniging krijgt veel steunbetuigingen. Hippo Friesland en Metaaldraaierij Van Grijp hebben al een nieuwe hindernis beloofd. ICNN Drachten zal zaterdag 7 januari tijdens de internationale dressuurdag en op 13 en 15 januari tijdens het internationaal springen aandacht besteden aan de inzamelingsactie. Vlak voordat de Grote Prijs op zondagmiddag van start gaat, wordt het ingezamelde bedrag bekend gemaakt. Vier ruiters zullen met het vaandel van de Radboudruiters de piste binnen rijden.
[Stegen.net]