Inspecteurs NVWA hebben geen punten van kritiek na bezoek op CH De Wolden

Inspecteurs NVWA hebben geen punten van kritiek na bezoek op CH De Wolden

25 juli 2019 23:55 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

🔴 Veeningen
Het CH De Wolden kreeg donderdagmiddag onverwacht bezoek van de NVWA, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De medewerkers kwamen kijken of er voldoende maatregelen waren genomen tegen de hitte. Ze hadden na afloop geen punten van kritiek.

Hitte koeling CH De Wolden
Op het CH De Wolden zijn uitgebreide voorzieningen getroffen tegen de hitte.
📸 Steven Stegen

De twee medewerkers van de NVWA maakten een uitvoerige ronde over het terrein in Veeningen. Ze letten niet alleen op hygi├źne, maar ook op het welzijn van de springpaarden, grooms en ruiters. 

Er werd een inventarisatie gemaakt van het aantal waterpunten dat beschikbaar is voor paarden en mensen, de temperatuur in de stallen werd op diverse plaatsen gemeten, er is gekeken wat gedaan is aan ventilatie en ook douches en toiletten voor grooms en ruiters werden geïnspecteerd.

Verder werden de wasplaatsen voor de paarden gecontroleerd en werd de grote vernevelaar aan een onderzoek onderworpen.

Tijdens een gesprek kreeg het concoursbestuur te horen dat er geen punten van kritiek waren gevonden en dat de organisatie heeft laten zien dat er volop aandacht is besteed aan het welzijn van dier en mens. Geconstateerd werd dat door de ventilatie die overal in de stallen aanwezig is, de gevoelstemperatuur lager is dan de atmosferische buitentemperatuur. 

Bestuurslid Jan Broek en voorzitter Christiaan Hendriksen waren ingenomen met de positieve resultaten dat het bezoek heeft opgeleverd. ,,Wij proberen er alles aan te doen om de omstandigheden zo goed mogelijk voor de paarden en natuurlijk ook de grooms en ruiters te maken. Dan is het natuurlijk mooi dat je met alle extra investeringen die je daarvoor doet, een goede beoordeling van de NVWA krijgt”, aldus organisator Broek, die vijftien jaar geleden aan de wieg stond van het CH de Wolden.

🐴 Paardensportnoord