Springruiters in aktie tegen borstkanker

Share
  • 19 augustus 2009 16:23

door: redactie, 19 augustus 2009 16:23

STAPHORST – Op 1 september is er in Halfweg bij Staphorst opnieuw een benefiet springwedstrijd. De afgelopen jaren was de opbrengst voor Kika en de Stichting Down Syndrome, dit keer komt de opbrengst ten goede aan de Stichting Pink Ribon, die zich inzet om borstkanker zo veel mogelijk uit te bannen en slachtoffers te steunen.

De voorgaande edities van het benefietspringen brachten tussen de twaalf en de vijftienduizend euro op voor het goede doel. Ook dit jaar hopen de organiserende spring- en dressuurruiters weer een flink bedrag op te halen. De Stichting Pink Ribbon heeft het afgelopen jaar veel aandacht gehad van bekende Nederlandse vrouwen omdat zij zeer goed werk verricht. ,,Al tijdens de evaluatie van de editie van 2008 werd dit goede doel geopperd. En daar hoefden we met z’n vieren niet lang over na te denken”, aldus springruiter Marcel de Boer uit Nieuwleusen, die samen met zijn vrouw, dressuuramazone Kim de Boer, en met de springruiters Frits Leenders uit Dedemsvaart en Annemarie Bouwman uit Halfweg het barrièrespringen nu voor de derde keer organiseert.

Dinsdagavond 1 september wordt om half zeven begonnen met het barrièrespringen, waarin de hoogte van de hindernissen vorig jaar opliep tot maar liefst 2.05 meter! De avond wordt afgesloten met een spectaculaire Tuigpaardenshow waaraan niemand minder dan Egbert Emmink, Henk Hammers en Leendert Veerman meewerken.

EK-ruiters

Verschillende regionale, internationale toppers en EK-gangers hebben zich al aangemeld voor het barrièrespringen. ,,Angelique Hoorn doet mee en Albert Zoer en Marc Houtzager komen ook”, weet De Boer te vertellen. ,,Het hangt een beetje van hun concoursplanning af of ze ook een paard meenemen”. De Boer hoopt echter op iets meer dan alleen hun deelname of aanwezigheid. ,,Twee dagen voor het barrièrespringen rijden deze drie ruiters nog op het EK Springen in het Engelse Windsor. We hopen dat ze daar zo goed presteren dat we ze op ons evenement kunnen huldigen.”

NHP