Toppers van het Noorden levert duizenden euro’s op voor DVB-Foundation

Share
  • 27 april 2013 16:17

door: redactie, 27 april 2013 16:17

Deelnemers en publiek hebben een heel goed gevoel over gehouden aan de speciale clinic- en showdag Toppers van het Noorden afgelopen vrijdag in Tolbert. De dag was bedoeld om geld in te zamelen voor de DVB Foundation.

Initiatiefneemster Cynthia Wentink en haar rechterhand Grieteke Oldenburger kregen terecht veel complimenten. Oldenburger kijkt moe, maar voldaan terug op de dag. ,,We moeten het nog precies gaan bekijken, maar de eerste schatting is dat we tussen de vier- en vijfduizend euro bij elkaar hebben gebracht voor het goede doel, de DVB-Foundation.”

Sfeerbeeld van de Toppers van het Noorden.

Een sfeerbeeld van de Toppers van het Noorden.
©Roland Hitze

Klapstuk was de veiling van diverse hippische attributen. ,,Voor de rozet die Frank Hosmar won op de Paralympics werd 200 euro geboden. De veiling bracht in totaal zo’n 1200 euro op. Verder was er nog duizend euro vanuit de verloting en hetzelfde bedrag voor de likes op Facebook”, aldus Oldenburger.

De opbrengst van de dag was dus voor de DVB-Foundation. Die is opgericht voor het ondersteunen van het paardrijden voor gehandicapten. Grondleggers van DVB Foundation zijn de internationale Olympische ruiters en trainers Coby en Marlies van Baalen. De Stichting rondom hen ontstond onder de naam Stichting Vrienden Dressuurstal van Baalen in 2002 en richtte zich toen op brede ondersteuning en advisering van DVB in Brakel, inclusief steun voor ruiters met een beperking. Dit doet de Foundation aan de ene kant in de geest van de op topsport gerichte Dressuurstal Van Baalen. Dat houdt in dat ambitieuze gehandicapte ruiters en amazones met instructie of anderszins worden ondersteund om hen een kans te bieden om tot (top)sportprestaties in de aangepaste sport te komen.

UPDATE: De exacte opbrengst van de Toppers van het Noorden bedraagt 4.650 euro.