Adelinde test nieuwe belofte in Gasselte

Share
  • 30 september 2009 11:54

door: redactie, 30 september 2009 11:54

GASSELTE – Adelinde Cornelissen vereerde de dressuurwedstrijd in Gasselte zondag met een bezoek. De succesvolle amazone kwam met een nieuw paard in de matige piste in actie. Ze reed de merrie Iara (v. Jazz) in de Z2.

Adelinde met haar nieuwe belofte Tiara. ©RolandHitze.nl

Adelinde met haar nieuwe belofte Tiara. ©RolandHitze.nl

Cornelissen lijkt er met Tiara een nieuwe topper bij te hebben. ,,Ik vind het echt een prachtig paard, ze heeft een ontzettend mooie zelfhouding en loopt altijd met de oren naar voren. Bij de trailer was het een echte Jazz, eenmaal op het losrijterrein ging het knopje om. Ik heb haar nog maar één keer eerder mee van huis gehad om te trainen tijdens een wedstrijd, alles was dus nieuw voor haar. De ringen waren niet optimaal en lagen aan een grote doorgaande weg, tijdens mijn proef kwam er vlak langs de ring een grote groep motoren. Maar Tiara bleef met haar aandacht bij mij, ze was uiterst geconcentreerd en liet zich makkelijk rijden”. aldus Cornelissen.

In de ring leek Tiara alleen een zelfde eigenschap als Parzival te hebben, want het geklik van een fotograaf zorgde voor een kleine hapering in de proef. Adelinde reageerde echter heel nuchter. ,,Daar moet ze maar aan wennen, liever nu dan straks op de grotere wedstrijden.” Voor de jonge combinatie, die pas vier maanden bestaat, was er twee keer winst. Cornelissen en Tiara noteerden percentages van 63,53% en 62,65%.

Stegen.net