Floor Vos en Jacob Pepping voorlopig samen verder

Share
  • 2 september 2009 21:22

door: redactie, 2 september 2009 21:22

ASSEN – De rechter heeft bepaald dat dressuuramazone Floor Vos en eigenaar Jacob Pepping voorlopig met elkaar verder moeten. De rechter deed uitspraak in een kort geding dat door Pepping was aangespannen. Die eiste de papieren terug van Tornaxs P. Vos moet die papieren nu terug geven, maar Pepping moet de amazone weer op zijn paard dulden.

Floor Vos met Tornaxs in betere tijden. ©Roland Hitze

Floor Vos met Tornaxs in betere tijden. ©Roland Hitze

Door deze uitspraak blijft de succesvolle combinatie Floor Vos en Tornax P voorlopig bestaan. Voorlopig, want zodra zich een koper meldt voor het paard, en het dier wordt met instemming van Pepping Ă©n Vos verkocht, dan gaan niet alleen Vos en Tornax P uit elkaar, maar scheiden ook definitief de wegen van Pepping en Vos. Het is niet uit te sluiten dat de amazone gaat proberen zelf het paard te kopen. Tijdens de zitting van twee weken geleden zei ze nog veel te kunnen bereiken met Tornax P en dat ze de edele viervoeter graag blijft berijden.

In 2004 ging Pepping een overeenkomst aan met Vos. De talentvolle amazone ging zijn evenzo talentvolle paard trainen en uitbrengen in wedstrijden. Pas als de combinatie minimaal het Z2-niveau zou hebben bereikt, kon het dier worden verkocht. Dit moest gebeuren met instemming van beiden. Vooraf was een basisprijs van 4500 euro afgesproken. Alles wat Tornax P meer opbrengt, wordt door tweeën gedeeld. Beiden hebben dus belang bij een zo hoog mogelijke prijs. En: hoe hoger het wedstrijdniveau, hoe hoger de verkoopprijs.

Het kwam afgelopen zomer tot een botsing toen Pepping zei een koper te hebben, die ‘twee ton’ voor het paard wilde geven. Vos ging niet akkoord, omdat zij zich in de kijker had gereden van de bondscoach (onder 21 jaar) en mocht deelnemen aan de Europese kampioenschappen. De amazone ging er vanuit dat er op sportief gebied nog veel was te winnen en verwees de verkoop naar het tweede plan. Het conflict liep zo hoog op, dat Pepping Vos en haar moeder de toegang tot zijn stoeterij verbood. Vanaf dat moment werd Tornax P niet meer door Vos bereden. Ze miste daardoor het EK in Ermelo.

Stegen.net | GPD