Julia van Schaik Drents kampioen met Primo

Share
  • 13 februari 2011 12:36

door: Steven Stegen, 13 februari 2011 12:36

EMMEN – Voor Julia van Schaik zijn het enerverende weken. Een week nadat de 16-jarige amazone de Drentse ponytitel veroverde bleek ze ook in de Z2-klasse bij de paarden de sterkste. Van Schaik bouwde in het Hippisch Centrum Emmen een minimale voorsprong op met haar paard Primo (v. Juventus). Ook reservekampioene en Z1-kampioene Floor Vos kwam sterk voor de dag.

Julia van Schaik met Primo tijdens de prijsuitreiking. ©Steven Stegen

Julia van Schaik zei dat ze dit succes niet had verwacht. ,,Ik heb eigenlijk heel onbevangen gereden. Toch was ik vooral voor de k√ľr best nerveus. Bij de pony’s voelt het allemaal heel vertrouwd, maar bij de paarden is het toch een grotere uitdaging. Het is een mooie opsteker om zo bij de paarden er in te rollen.” Drie jaar geleden werd Primo trouwens al Z1-kampioen.

In de k√ľr moest Van Schaik er hard aan werken om de bruine bovenin te houden. ,,Hij had er heel veel zin in en werd ook wat sterk.” Toch werd de k√ľr beloond met 67,88%, de hoogste score van de avond. In de verplichte proef werd de combinatie uit Valthermond derde. Van Schaik bleef met een totaal van 64,75% net baas over Floor Vos met Ravel (v. Krack C) met een eindscore van 64,13%.

Voor Bengt Snijders waren de druiven zuur. De 15-jarige ruiter stond na het eerste onderdeel aan de leiding met de bonte Dts Sammartini (v. Samber), maar in k√ľr liep het wat minder. ,,Het is de k√ľr van mijn broer Rolf, maar ik geloof toch dat deze proef bij mij iets minder goed past. Ik was ook iets voor op de muziek. Toch ben ik met mijn derde plek wel tevreden hoor”, aldus Bengt Snijders, die wel net naast een ticket voor het nationale KNHS-kampioenschap greep.

Floor Vos werd met Zimba kampioen in de Z1. ©Steven Stegen

In de Z1 ging de titel naar Floor Vos met Zimba II met een eindscore van 62,21%. De conccurrentie kwam vooral van Wilmer Lanning, die met Hippo Assen Urban (v. Elcaro) als tweede eindigde met 61,18%. In deze ietwat teleurstellende rubriek eindigden alleen deze twee combinaties boven de 60%. Floor Vos piekte met Zimba op het juiste moment. ,,Dit was onze beste proef tot nu toe. Het paard heeft nog maar weinig ervaring op dit niveau. Ik heb Zimba de afgelopen zomer van een vriendin overgenomen”, aldus Floor Vos, die in Valthe haar eigen dressuurstel heeft. ,,De titel is een mooie opsteker na alle ellende die ik heb gehad met het gedoe rond Tornaxs.”

De titel in de M2 ging naar de 26-jarige Dilianne Beekink uit Havelte met Zomar (v. Sir Sinclair) met een score van 63,17%. Nicky Snijder schreef de M1 op zijn naam met Kalshoven Armani.

Lees ook: Floor Vos en Jacob Pepping voorlopig samen verder

Lees ook: Floor Vos in gevecht met eigenaar Tornaxs

Bijbehorende link: Website Floor Vos

Stegen.net