archief
contact
+31 6 53239630

Marriet Hoekstra pakt prijzen op Jumping Haskelan

ST. JOHANNESGA – De jonge ruiters scoren goed tijdens de zesde editie van Jumping Haskelân in Sint Johannesga.  De organisatie koos dit keer voor het uitschrijven van één klassiek parcours voor de klasse L tm ZZ. Hierdoor werd de mogelijkheid tot flexibel springen gestimuleerd, waar menig ruiter dan ook gebruik van maakte. Marriet Hoekstra pakte de meeste prijzen.

Mariiet Hoekstra in actie met Turbulent. ©Sanne IJsselmuiden
Mariiet Hoekstra in actie met Turbulent. ©Sanne IJsselmuiden

Traditiegetrouw werd er ingereden in de binnenmanage die voorzien is van een nieuwe bodem en verlengd werd naar 70 meter, wat de rust en ruimte tijdens het inspringen aanzienlijk verhoogt. Het parcours dat door Wietse van der Velde werd gebouwd in de  grote buitenbak van manege ’t Haske vergde een goede techniek van de ruiters en was zoals altijd een lust voor het oog.

De 19-jarige amazone Marriet Hoekstra uit Franeker zette met Turbulent (v. Zuidhorn) de klasse ZZ springen op haar naam. Drie van de elf combinaties in de klasse ZZ kwamen in aanmerking voor de barrage. Martijn Veenstra uit Marum, maakte gebruik van de nieuwe regel om in twee verschillende klasse uit te komen, hij startte in de Z en in de ZZ met de goed springende Luimstra’s Vabina (v. No Limit). Veenstra ronde als eerste de barrage foutloos. Amazone Nynke de Vries uit Dwingeloo met Veroniki-W (v. Concorde) noteerde helaas enkele fouten. Marriet Hoekstra kwam als laatste aan de start en versloeg Veenstra door foutloos  en in bijna twee seconden sneller de barrage te ronden.

In de klasse Z springen werd Anna Bakker uit Tollebeek eerste met Taciende (v. Kojak) in een zeer snelle tijd. Marriet Hoekstra deed ook hier goede zaken, nu in combinatie met Viptown (v. Jimtown) legde zij beslag op de tweede plaats. Martijn Veenstra de enigste heer in het gezelschap van de zeven barrage kandidaten moest beide dames voor laten gaan en won in een foutloze ronde de derde prijs met Luimstra’s Vabina (No Limit).

Winnaar van de klasse M springen werd de 20-jarige Niels Mulder uit Langezwaag met Cadice (v. Chellano). De klasse L springen werd op naam gezet van de jonge amazone Romy Dijkstra uit De Knipe met Wayne Rooney (v. Lupicor), beiden uitkomend voor de rijvereniging de Tjongerruiters.

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share