Mooie springsport op Jumping ‘t Haskelân

Mooie springsport op Jumping ‘t Haskelân

4 oktober 2010 10:03 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ST. JOHANNESGA – Ella Huizinga uit Garsthuizen was tijdens het tweedaagse springevenement Jumping ‘t Haskelân succesvol in de zwaarste rubrieken. De amazone van de LR ZEO won met Vina (v. Concorde) de ZZ-rubriek en ook werd de combinatie tweede in de Z-rubriek, die werd gewonnen door Trienke Alma met Vlo (v. Hamlet).

Radjani van der Zee werd met Royal Class zevende in de B-klasse. ©Sanne IJsselmuiden

Jumping ’t Haskelân startte afgelopen vrijdag met het oefenspringen en de klasse B in de buitenbak van Manege ’t Haske. Voor de beginnende combinaties was er een vlot te rijden parcours uitgezet door Wietse van der Velde. Dit resulteerde in een mooie groep foutloze deelnemers met prima stijlpunten. Age Flapper (16) won met Appeloupe (v. Indoctro) het eerste parcours in de klasse B met 55 punten voor stijl. Radjani van der Zee (16) was met een foutloze ronde en een stijl van maar liefst 60 punten de beste combinatie in het tweede parcours met Royal Class (v. Calvados).

Na een nacht van regen werd er door de organisatie in de vroege zaterdag ochtend besloten om het parcours te verzetten naar de binnenmanege. Voor de deelnemers van de klasse L, M, Z en ZZ een aangename verrassing van een droog indoor vervolg van Jumping ’t Haskelân.

Mas van Veenendaal was goed op dreef en wist de klasse L springen op naam te zetten met Greece, won de klasse M springen met Vlorien (v. Oramé) en ontving in de Z de derde prijs met Unbelievable. De sympathieke ruiter uit de Noordoostpolder deed hiermee een flinke greep in de goedgevulde prijzenpot.

Stegen.net