Drie overwinningen voor Marriët Hoekstra op CH Oranjewoud

  • 5 juni 2016 11:45
door: Steven Stegen, 5 juni 2016 11:45

LANGEZWAAG | STEGEN.NET

Marriët Hoekstra deed zaterdag tijdens het CH Oranjewoud, dat op een nieuwe locatie werd verreden, goede zaken. De amazone uit Mildam pakte drie overwinningen, inclusief het ZZ-klassiek. Dat won ze met U-Bresco Z.

CH Oranjewoud Marriet Hoekstra met U-bresco op weg naar de overwinning op CH Eext. foto: Henk Osinga

Marriet Hoekstra met U-Bresco Z op weg naar de overwinning tijdens CH Oranjewoud (archieffoto).
📸 Henk Osinga

In het ZZ-klassiek kwam het tot een barrage met drie deelnemers. Hoekstra was in de barrage een klasse apart. Met een foutloze rit in een snelle tijd van 35.84 was ze geen partij voor haar concurrenten. Folkert Kelderman stuurde Aldeboarn Furioso naar de tweede plaats. Hij bleef ook foutloos, maar had met 42.48 aanzienlijk meer tijd nodig. Derde werd Rink-Jan Dijkstra met Sannchez met één springfout in 43.90.

Het tweede ZZ-parcours werd gewonnen door Elmar van Hoorn. De Groningse ruiter was met Ashville (v. Guidam) beduidend sneller dan de Drentse ruiter Sander Naber met Damorkus R-e.

Eerder op de dag pakte Marriët Hoekstra al de eerste prijs in het M-klassiek dankzij een mooie rit met Felice. Ook voerde Hoekstra de ereronde van het Z-klassiek aan, nu met Eliane B. Verder werd ze gedeeld tweede in deze rubriek met Eat my Dust, waarmee ze exact dezelfde tijd op de klok zette als Elmar van Hoorn met Dakota van Schuttershof. Anne Bakker won het tweede M-parcours met Floris.