archief
contact
+31 6 53239630

Drie over­win­nin­gen voor Marriët Hoekstra op CH Oranjewoud

LANGEZWAAG — Marriët Hoekstra deed zater­dag tij­dens het CH Oranjewoud, dat op een nieuwe loca­tie werd ver­re­den, goede zaken. De ama­zone uit Mildam pakte drie over­win­nin­gen, inclu­sief het ZZ-klas­siek. Dat won ze met U‑Bresco Z. 
CH Oranjewoud Marriet Hoekstra met U-bresco op weg naar de overwinning op CH Eext. foto: Henk Osinga

LANGEZWAAG | STEGEN.NET

Marriët Hoekstra deed zater­dag tij­dens het CH Oranjewoud, dat op een nieuwe loca­tie werd ver­re­den, goede zaken. De ama­zone uit Mildam pakte drie over­win­nin­gen, inclu­sief het ZZ-klas­siek. Dat won ze met U‑Bresco Z.

CH Oranjewoud Marriet Hoekstra met U-bresco op weg naar de overwinning op CH Eext. foto: Henk Osinga
Marriet Hoekstra met U‑Bresco Z op weg naar de over­win­ning tij­dens CH Oranjewoud (archief­foto).
📸 Henk Osinga

In het ZZ-klas­siek kwam het tot een bar­rage met drie deel­ne­mers. Hoekstra was in de bar­rage een klasse apart. Met een fout­loze rit in een snelle tijd van 35.84 was ze geen par­tij voor haar con­cur­ren­ten. Folkert Kelderman stuurde Aldeboarn Furioso naar de tweede plaats. Hij bleef ook fout­loos, maar had met 42.48 aan­zien­lijk meer tijd nodig. Derde werd Rink-Jan Dijkstra met Sannchez met één spring­fout in 43.90.

Het tweede ZZ-par­cours werd gewon­nen door Elmar van Hoorn. De Groningse rui­ter was met Ashville (v. Guidam) bedui­dend snel­ler dan de Drentse rui­ter Sander Naber met Damorkus R‑e.

Eerder op de dag pakte Marriët Hoekstra al de eer­ste prijs in het M‑klassiek dank­zij een mooie rit met Felice. Ook voerde Hoekstra de ere­ronde van het Z‑klassiek aan, nu met Eliane B. Verder werd ze gedeeld tweede in deze rubriek met Eat my Dust, waar­mee ze exact dezelfde tijd op de klok zette als Elmar van Hoorn met Dakota van Schuttershof. Anne Bakker won het tweede M‑parcours met Floris.

gerelateerde berichten
Total
1
Share