Marriet Hoekstra en Martijn Veenstra succesvol in Franeker

Share
  • 11 mei 2010 20:35

door: redactie, 11 mei 2010 20:35

FRANEKER – Afgelopen weekend organiseerden de Sjaerdema Liauckemaruiters tijdens hun jaarlijks springconcours Rabojumping eveneens de Derby van Franeker. Er werden die dag bijna 400 starts verwerkt. Deelnemers kwamen vanuit het hele land. Twintig deelnemers kwamen aan start over het 1375 meter lange Derby parcours op Z hoogte. Het publiek kwam in grote getale aanzetten om dit spectaculaire evenement mee te maken.

Marriët Hoekstra in actie met Une Peu d’Amour.

Marriët Hoekstra op Une Peu d’Amour (v. Hold up Premier), Marco Sas op Maalwater’s Cremona en Martine Gramsbergen Hoekstra met W-Pilot waren de enige deelnemers met uiteindelijk 4 strafpunten en konden zich opstellen voor de barrage. Na drie spannende ritten won Marriët, gevolgd door Marco en zus Martine.

Martijn Veenstra uit het Groningse Marum was grootverdiener in de klasse Z en ZZ. Met respectievelijk Luimstra’s Wabina en Luimstra’s Vabina won hij de beide parcoursen in het Z en ZZ. Met vier eerste prijzen in de hoogste rubrieken kon de ruiter tevreden zijn en reed nadien ook mee in de Derby. Folkert Kelderman uit Rinsumageest won met Zadkine de klasse M, het tweede parcours werd gewonnen door Niels Mulder op Wonderpop.

Stegen.net