Sjaak Sleiderink wint ZZ-klasse op Hippiade

Share
  • 5 september 2009 23:48

door: redactie, 5 september 2009 23:48

ERMELO – Sjaak Sleiderink is zaterdag tijdens de Hippiade kampioen geworden in het ZZ-springen. De 17-jarige ruiter van Stal Dubbeldam greep de titel met BMC Laksha.

Sjaak Sleiderink springt naar de ZZ-titel. ©Roos Meertens

Sjaak Sleiderink springt naar de ZZ-titel. ©Roos Meertens

Sleiderink, de Europees kampioen van het landengoud bij de junioren dit jaar in Hoofddorp, won de ZZ met ruime voorsprong. ,,Mijn paard voelde vandaag echt super en ze heeft echt heel erg goed haar best gedaan. Voor de laatste twee ritten was ik best een beetje zenuwachtig, want je rijdt toch op een kampioenschap. Ik ben erg blij met deze titel.”

De tweede plaats in dit KNHS-kampioenschap was Hester Klompmaker met Voloma. De bronzen medaille ging naar Loewie Joppen, die dankzij een foutloze rit opklom naar deze derde positie.

In de klasse Z ging de titel naar Dennis van den Brink met Royal Queen. met een totaal van slechts 0,97 strafpunten. De reservetitel was voor Jan-Willem Kraay met Valentino. Hester Klompmaker deed ook in deze klasse goed mee. Ze werd achtste met Vieux, waarmee ze in het afsluitende parcours nog een kostbare fout opliep. De titel in het M-springen was voor Lizzy de Gooijer met Prinses Leia.


Stegen.net