Sjaak Sleiderink deelt zege in Six Bar CSI Salland

Share
  • 7 oktober 2012 10:43

door: redactie, 7 oktober 2012 10:43

MARIĂ‹NHEEM
Het Six Bar hoogtespringen kreeg zaterdagavond tijdens de eerste editie van het CSI Salland twee winnaars. Sjaak Sleiderink en de Italiaanse Rebecca Lippi Bruni deelden in manege Bartelds de eerste prijs. Ze gingen beiden foutloos over 1.85, maar een poging op 1.95 mislukte voor beide deelnemers.

Toch stapte Sleiderink met een brede grijns van zijn paard W. Zarah (Rubert R x Germus R). ,,Dit was leuk, m’n paard gaf me een heel goed vertrouwen”, aldus de stalruiter van Jeroen Dubbeldam. Deelnemen aan het Six Bar springen was aanvankelijk niet de bedoeling van de jeugdruiter, maar nadat zijn paard ‘s morgens in de Medium Tour een foutje maakte op de laatste hindernis besloot hij zich bij te schrijven. ,,Ik heb overlegd met Jeroen en hij zei ook dat ik maar moest rijden. Ik had dus helemaal geen speciale voorbereiding maar Zarah deed het super. Ik heb Ă©Ă©n keer eerder deelgenomen aan een Six Bar springen, in Zwolle, en toen ook gewonnen. Blijkbaar ligt me deze rubriek wel”, lachtte Sleiderink.

Sjaak Sleiderink gaat met W.Zara over de 1.85. ©digishots.nl

De Italiaanse Rebecca Lippi Bruni zat op Oceane de Labarde (v. Duc de Murier). De derde prijs ging naar Anne Liza Makkinga op Count Down (v. Contendro I). Gedeeld vierde werd CSI Salland ambassadrice Dominique Roelofsen op Wladimir S (v. Numero Uno) en Richard Kapteijn met Acasantos Tema (v. Casantos).

De finale van de Medium Tour werd zaterdagavond gewonnen door de Oostenrijkse Julia Kayser. De echtgenote van Marc Houtzager zegevierde met Sterrehof’s Ushi, een naam om te onthouden. Het talent spat van de merrie af. Haar vader Vigo d’Arsouilles werd in 2010 wereldkampioen met Philippe Lejeune en zelf werd ze op vijfjarige leeftijd geveild tijdens de Expo Talent Sale in Hengelo. Ze kwam in bezit van Stoeterij Sterrehof, die ook de Olympische springpaarden Opium en Tamino in eigendom heeft.

De Small Tour finale op 1.30m niveau werd een overwinning voor de Libanees Emile Karim Fares met Tatjana (v. Niagara). De parcoursbouwer had het de deelnemers zo lastig gemaakt dat er maar vijf van de 55 foutloos bleven en terugkwamen voor de barrage. Tom Brinkman won de tweede prijs op Siena (v. Kojak).
[Stegen.net]

Tweets over het CSI Salland, gebruik #csisalland