Sjaak Sleiderink pakt eerste internationale zege

Share
  • 7 januari 2010 21:25

door: redactie, 7 januari 2010 21:25

ZUIDBROEK – Het jonge Twentse talent Sjaak Sleiderink heeft donderdag tijdens Indoor Veendam de eerste internationale 1.30-rubriek gewonnen. Hij pakte de overwinning met Take it All, die z’n naam dus alle eer aandeed.

Sjaak Sleiderink

Sjaak Sleiderink neemt een hindernis met Take It All. ©Roos Meertens

De internationals druppelden woensdagavond en donderdagmorgen binnen in de Eurohal van Van der Valk in Zuidbroek. De belangstelling voor het twee sterren evenement groeit duidelijk. Niet alleen de Nederlandse top (Albert Zoer, Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Gerco Schröder om maar een paar namen te noemen) is van de partij, ook vanuit het buitenland komen de ruiters graag naar Zuidbroek. Ook de Turkse titelverdediger Omer Karaevli was van plan te komen, maar hij moet helaas verstek laten gaan vanwege een virus in zijn stallen.

De eerste internationale wedstrijd werd donderdag een Nederlands onderonsje. Niet alleen winnaar Sjaak Sleiderink toonde zijn goede vorm, ook de als tweede geëindigde Claudia van Dijk liet een uitstekende indruk achter. De amazone uit Froombosch reed de afgelopen zomer nog in de Z-klasse met haar paard Van Dijks Roofs Wednesday en nu schitterde ze met een fraaie tweede plaats tijdens haar internationale debuut.

Deze hengst zette letterlijk z'n beste beentje voor. ©Mariol Middel

Deze hengst zette letterlijk z'n beste beentje voor. ©Mariol Middel

Hengsten

De eerste editie van de Hanze Hengsten Special groeide woensdagavond uit tot een succes. Het publiek genoot van een afwisselend programma, met een groot aantal dekhengsten in de hoofdrol. Zo kreeg het publiek een kijkje in de keuken bij tuigpaardtrainer Derk Jan Mekkes en dressuuramazone Vai Bruntink. Verder liet de Ierse Tinkerhengst Gulliver O’Britain zien hoe standvastig dit bijzondere paardenras is. Zo galoppeerde de onverschrokken hengst door een brandende boog! Demonstraties van dressuur- en springhengsten maakten de avond compleet.

Stegen.net