Adviseurs NIC willen domeinnamen terug

Share
  • 7 oktober 2009 09:36

door: Steven Stegen, 7 oktober 2009 09:36

ASSEN – De raad van advies van het Noordelijk Internationaal Concours doet een dringend beroep op de organisatie van Jumping Indoor Zuidlaren om een aantal domeinnamen terug te geven. Zuidlaren heeft een aantal websitedomeinen waarin NIC Assen voorkomt vastgelegd.

De raad van advies, bestaande uit Inus Haasken, Johan Heins en Jacob Melissen, vindt dat de domeinen beschikbaar moeten worden gesteld aan de organisatie van het NIC. Volgens de raad van advies van het NIC is het claimen van de domeinen door het concurrende Zuidlaren te omschrijven als ,,kinderachtig gedrag”. Het NIC was nu gedwongen om egbruik te maken van nichassen.nl, in plaats van nic-assen.nl of nicassen.nl. Het domein niczuidlaren.nl is overigens nog eigendom van de voormalige partner BCM.

Verder schrijven de adviseurs dat de exploitant van de Prins Bernhardhoeve, John Franke, vanaf het begin heeft geprobeerd om het geplande NIC in Zuidlaren naar zichzelf toe te trekken. ,,De exploitant legde dictaten voor, waarbij het bestuur van het NIC in het geheel buitenspel werd gezet en alleen nog maar linten mocht aanhangen.”

Stegen.net