Johan Heins bestuurslid bij het NIC Assen

  • 13 september 2010 17:10

door: Steven Stegen, 13 september 2010 17:10

ASSEN – Hij was al adviseur en sinds kort is oud topruiter en voormalig bondscoach Johan Heins ook bestuurslid van het Noordelijk Internationaal Concours. Het NIC staat aan de vooravond van de tweede editie in het TT-hal in Assen. Het oudste indoor van ons land is van 20 tot en met 24 oktober.

Johan Heins.

Johan Heins heeft zitting genomen in het bestuur van het NIC. ©JohanHeins.nl

Het programma zal in ieder geval weer de vaste onderdelen bieden, zoals de Eurohill finales voor landelijke ruiters, de menavond, de GMB Hengstencompetitie, nationale dressuurrubrieken, internationale springrubrieken en het dressuurgala op de zondagavond. Na het succesvolle concours van 2009 zijn de ruiters vol vertrouwen en dit blijkt uit aanmeldingen uit de wereldtop. Internationaal befaamde topruiters zoals Jos Lansink en John Whitaker hebben zich al spontaan gemeld.

In de afgelopen maanden is het bestuur uitgebreid van drie naar vier personen. Weliswaar hebben Anneke Visser en Willem de Kok vanwege drukke werkzaamheden hun bestuursfuncties beschikbaar gesteld, maar voorzitter Max Becherer is er in geslaagd een aantal uitstekende mensen aan het bestuur toe te voegen. In de eerste plaats is dat Johan Heins uit De Wijk. De oud-Europees kampioen (zowel individueel en als lid van het Nederlands team) en winnaar van meer dan twintig Grote Prijzen, maakte verleden jaar al deel uit van de Raad van Advies van het NIC. Nu is de band nog hechter geworden en wil Johan Heins zijn ervaring en inzicht graag inbrengen in de organisatie van het concours hippique in Assen.

Een ander nieuw gezicht in het bestuur is Wija Koers. Deze onderneemster uit Hoogersmilde is actief in internetmarketing en zal haar ervaring en deskundigheid graag inzetten voor het NIC Assen. Ook nieuw in het bestuur is Saskia Naberink uit Smilde. Naast haar baan als marketing manager, is zij thuis actief voor Stal Naberink en nauw betrokken bij de wedstrijdsport. Deze nieuwe bestuursleden zullen er met voorzitter Max Becherer en een aantal adviseurs uit de hippische wereld, voor zorgen dat de 56-editie van het NIC een succes wordt. De organisatie van NIC Assen is ook nu weer mede in handen van het hippisch organisatiebureau Circle Assist, dat ook verleden jaar al een deel van de organisatie op zich nam.

Stegen.net