NIC Assen dit jaar van de baan

Share
  • 29 september 2010 16:30

door: Steven Stegen, 29 september 2010 16:30

ASSEN – Het Noordelijk Internationaal Concours, het NIC, gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie woensdagmiddag bekend gemaakt. Volgens de organisatie is het onverantwoord het evenement door te laten gaan.

De piste van de TT Hal, vorig jaar tijdens het NIC in Assen.

Het besluit is in nauw overleg met de Raad van Advies genomen. ,,Ondanks grote inspanningen van de organisatie van NIC Assen blijkt dat het financieel onverantwoord is het internationale paardensportevenement dit jaar door te laten gaan. Het doel is om een evenement van hoge kwaliteit te organiseren. Vanuit de kant van de sport werd al grote belangstelling getoond voor deelname aan dit concours, ook vanwege de positieve ervaringen in 2009. Het bestuur betreurt zeer dat er nu een jaar overgeslagen moet worden. Echter, gezien het huidige economische klimaat en de financiële verplichtingen die bij een dergelijk topevenement horen, is dit voor alle betrokkenen momenteel de verstandigste beslissing”, zo staat in de verklaring.

Het Bestuur en de Raad van Advies zeggen een rotsvast vertrouwen in de toekomst van een internationaal paardensportevenement in de TT Hall te hebben en zien veel potentie. De organisatie gaat per direct door om de editie 2011 van de grond te krijgen. Daarbij zal er gewerkt worden aan nieuwe concepten. Hiertoe heeft het huidige bestuur diverse contacten gelegd met o.a. VNO-NCW Noord en Marketing Drenthe.

Stegen.net