Hans Peter Minderhoud wint Prix St. Georges op NIC

  • 22 oktober 2009 15:59
door: redactie, 22 oktober 2009 15:59

ASSEN – Hans Peter Minderhoud heeft donderdagochtend de Prix St. Georges op zijn naam geschreven tijdens het NIC Assen. In de TT-hal behaalde de ruiter uit Harskamp een score van 72.807 procent.

Hans Peter Minderhoud met Ucelli. ©Roos Meertens

Hans Peter Minderhoud met Ucelli. ©Roos Meertens

Met Freebird Ucelli bleef Minderhoud Joyce Heutink bijna vijf volle procenten voor. Met Wup kwam Heutink tot 68.158 procent. Diederik van Silfhout kwam tot de derde plaats met Trappel. Zijn score was 67.368 procent. De Groningse amazone Christa Laarakker behaalde de vierde plaats met Uphill, de hengst die voorheen door de voormalige stalamazone Emmelie Scholtens werd uitgebracht. De jury waardeerde de proef van de deelneemster uit Winschoten met 67.018 procent. Ook Europees kampioene Adelinde Cornelissen uit Beilen kwam in de ring. Niet met haar topper Parzival, maar met Ulisse. Cornelissen behaalde een score van 65.175 procent.

Stegen.net