Hans Peter Minderhoud succesvol in Zwolle

  • 11 januari 2009 16:04
door: Steven Stegen, 11 januari 2009 16:04

ZWOLLE – Hans Peter Minderhoud kan terugkijken op prima prestaties tijdens Zwolle International. De ruiter uit Harskamp wist vrijdagavond in de IJsselhallen twee keer de kür op muziek te winnen. In de Grand Prix voerde hij het klassement aan met Exquis Escapado met 75.90%.

Met deze mooie score wist Minderhoud Marlies van Baalen op de hengst BMC Kigali (73.30%) gemakkelijk achter zich te houden. Sander Marijnissen eiste vervolgens met Moedwill (v. Goodwill) de derde plaats op met 72.75%. Aat van Essen kwam met zijn blikvanger Premier niet verder dan de zevende plaats.

Hans Peter Minderhoud won met IPS Tango. ©Roos Meertens

Hans Peter Minderhoud won met IPS Tango. ©Roos Meertens

Ook in de kür op Intermédiaire I niveau voerde Hans Peter Minderhoud de ereronde aan. Dat deed hij in dit geval met IPS Tango (v. Jazz). Ook in deze rubriek was de overwinning groot, want Edward Gal volgde met Stradivarius op ruim twee procent achterstand.

De rubriek voor Youn Riders kwam op naam van Lotje Schoots met Torricelli (v. Florestan). Zij scoorde met 72.105% als enige boven de 70 procent. Floor Vos uit Valthe eiste de vijfde plaats op met Tornaxs. In de kür voor Young Riders op zaterdagavond won Sloots opnieuw met een afgetekende score van 77.33%. Floor Vos werd nu zesde. Angela Krooswijk won de kür voor junioren met BCM Roman Nature.