Knappe prestatie Suzanne Tepper en Sensation

Share
  • 5 oktober 2009 12:13

door: redactie, 5 oktober 2009 12:13

WIENER NEUSTADT/BERLIJN – Suzanne Tepper is op de slotdag van het concours hippique in de Oostenrijkse plaats Wiener Neustadt als derde geëindigd in de Grote Prijs. De Veendamse amazone was met haar 10-jarige KWPN-ruin Sensation ook in de barrage foutloos, maar niet snel genoeg voor de winstpremie van 7000 euro.

Suzanne Tepper met Sensation. ©Roos Meertens

Suzanne Tepper met Sensation. ©Roos Meertens

Die ging naar de Zwitserse prijsrijder Beat Mändli. Hij stuurde Queensland 7 na 35,90 seconden foutloos door de finishlijn. Het verschil met de nummer twee, de Oostenrijker Christian Fries (met Lanco), was slechts vierhonderdste van een seconden. Tepper gaf ruim een seconde toe.

Jur Vrieling deed met de bruine hengst VDL Emmerton in de extra omloop een mislukte aanval op de toptijd. De ruiter uit Holwierde gooide in de haast een balk af en werd daarmee altijd nog zesde.

Berlijn

Lars Nieberg heeft zondag de Grote Prijs van Duitsland gewonnen, het slotonderdeel van het concours hippique op het voormalige Berlijnse vliegveld Tempelhof. De Duitse springruiter bleef met zijn 8-jarige ruin Gallipo de Deense amazone Tina Lund (A-Dur R) in de barrage ruim drie seconden voor. In de Duitse hoofdstad deden geen Nederlandse
combinaties mee.

Stegen.net | KNHS