Tom Brinkman KNHS-kampioen ZZ-springen

Share
  • 29 maart 2009 16:29

door: Steven Stegen, 29 maart 2009 16:29

ERMELO – Tom Brinkman heeft zaterdagavond de titel KNHS-Indoorkampioen in de klasse ZZ op zijn naam geschreven. Met Eurocommerce Ventimiglia (Libero H  x Darco), die is opgeleid door Hendrik Jan Schuttert, was de 26-jarige springruiter uit Albergen de enige foutloze barragekandidaat in deze klasse.

Tom Brinkman werd ZZ-kampioen met Ventimiglia. ©Roos Meertens

Tom Brinkman werd ZZ-kampioen met Ventimiglia. ©Roos Meertens

De zilveren medaille werd omgehangen bij de kampioen van 2008. Bert Jan Zuidema uit Linde wist met de achtjarige UB40 (v. Voltaire) in beide manches foutloos te blijven, maar moest in de barrage een springfout incasseren. De springruiter van rijvereniging Ceres uit Zuidwolde finishte in een tijd van 35,03 seconden. De derde plaats in het eindklassement ging naar Michel van der Knaap. De ruiter uit het Gelderse Putten reed zijn Stand-By (v. Dark ‘d Amour) met een balk over de eindstreep in 36,03 seconden. Als vierde eindigde de Drentse Wendy Veldman met Relinda. Suzanne Tepper werd achtste met drie fouten in de barrage van Sensation.

In de klasse Z ging de titel naar Frank Schuttert. De ruiter uit Ommen was in de barrage drie concurrenten te snel af met zijn paard Superstar (v. No Limit). Elsemiek Leijenaar van de LR Bathmen eindigde met Vagebond op de tweede plaats. Renate Beuving uit Odoorn was met de achtste plaats met Vadolca Karla de beste Noordelijke deelnemer. Michael Greeve werd negende en Jeroen Broek tiende. De Groningse kampioen Nicole Botma kwam ten val.

Suzanne Tepper had met Sensation in de barrage drie fouten en werd daarmee achtste. ©Roos Meertens

Suzanne Tepper had met Sensation in de barrage drie fouten en werd daarmee achste. ©Roos Meertens

De 15-jarige Kirsten Rikkert uit Rijssen eiste de titel op in de klasse M met Unlimited RAG (v. Hors la Loi). Haar razendsnelle barragetijd werd door niemand benaderd. Patty Custers van de LR Baexem werd tweede met Concenta. De klasse L werd gewonnen door Maikel Vaanholt van de RV Het Twentsche Veld met Viloma.

NHP | KNHS | GPD