Suzanne Tepper heerst op Gronings kampioenschap

Share
  • 1 maart 2009 15:10

door: redactie, 1 maart 2009 15:10

TOLBERT – Suzanne Tepper is zaterdag Gronings kampioen ZZ-springen geworden. De 25-jarige amazone uit Veendam behaalde de sitel met Sensation (v. Corland). Bovendien eiste Tepper met Twin Twin RV de derde plaats op. Ook werd de succesvolle amazone van Stal Vrieling kampioen in de klasse M.

Suzanne Tepper.

Suzanne Tepper.

In de beslissende barrage van de ZZ kreeg Tepper alleen tegenstand van Yvonne van Dijk uit Annen, aangesloten bij Schildwolde e.o. Tepper bleef met haar beide paarden opnieuw foutloos en was met Sensation de snelste. Van Dijk werd met Urlando (v. Indoctro) tweede. Elmar van Hoorn nam de vierde plaats in; door een springfout van Clash van de Vihta miste hij de barrage maar net.

Ook in de klasse Z moest Yvonne van Dijk zich tevreden stellen met de reservetitel. Met Vayrenta moest Van Dijk het hoofd buigen voor Nicole Botma , die met Unafraid in de barrage aanzienlijk sneller was. Suzanne Tepper eiste eerder op de dag ook de titel in de klasse M op met KM Westpoint.

Tessa Hoeksema won met Siba in de klasse Z voor pony’s. Ze bleef in beide omlopen keurig foutloos. In de klasse M gingen de titels naar Kim Poort (cat DE) en Aylin Buik (cat C). In de klasse L grote maat won Maryam Sandee met Fjourie van de Driesporenruiters. Clubgenote Janny Hilgenga schreef vrijdag de B cat C op haar naam met de bonte Sipke.

Sensatie

Na de huldiging was voor Suzanne Tepper de spanning nog niet voorbij. Toen ze met Sensation naar de vrachtwagen stapte zorgde het paard voor ‘sensatie’ door op hol te slaan. Na een tijdje kalmeerde Sensation, maar intussen had hij wel een auto geraakt en was hij licht geblesseerd geraakt aan zijn been.