Nederlandse springruiters op dreef in Kiel

Nederlandse springruiters op dreef in Kiel

18 oktober 2009 18:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

KIEL – Tijdens de Baltic Horse Show wisten de Nederlandse springruiters zich regelmatig vooraan te melden in de uitslagen. In de Grote Prijs ging de zege naar de Ier Cameron Hanley met S.I.E.C. Livello. De Ier was in de barrage, waarvoor zich zes combinaties hadden geplaatst, de snelste. De Duitser Franke Sloothaak moest met Allegro LS La Silla genoegen nemen met de tweede plek. Albert Zoer uit Echten eindigde als zevende, waarmee hij met Sam (Calvados x Ahorn) de snelste vierfouter was.

Gerco Schröder uit Tubbergen, die Eurocommerce New Orleans aan de start bracht, noteerde ook een springfout in een iets langzamere tijd en werd elfde. In het jachtspringen greep Piet Raymakers jr. uit Asten met Van Schijndels Orchidee de tweede plaats, achter Sloothaak met Nouma d’Auzay. Peter Geerink legde in deze wedstrijd met Scotch beslag op de zevende plek.

Voor Willem Greve uit Haaksbergen was er een voortreffelijke tweede plaats met de KWPN goedgekeurde hengst Ukato. In het Championat van Kiel over hindernissen met een hoogte van 1.60 m. eindigde hij achter de Duitse amazone Mylene Diederichsmeier met Quartz. Marc Houtzager (Rouveen) legde met Uppity beslag op de vijfde plek, terwijl Albert Zoer met Uraya elfde werd.

Willem Greve zegevierde op zaterdag in Kiel in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote prijs op zondag met Ude en in deze wedstrijd werd Zoer met Sam vierde. Raymakers jr. legde met Van Schijndels Rascin beslag op de negende plek, terwijl Gerco Schröder met Eurocommerce Seattle tiende werd. De eerste kwalificatiewedstrijd voor de GP, die op vrijdagavond werd verreden, werd gewonnen door Albert Zoer met Sam.

Stegen.net | KNHS