archief
contact
+31 6 53239630

Jessica Kürten aan kop in Gothenburg

GOTHENBURG – De Nederlandse springruiters wisten zondag in de wereldbeker in Gothenburg geen hoofdrol op te eisen. Gerco Schröder miste de barrage met Eurocommerce New Orleans op schlemielige wijze door één strafpunt voor het overschrijden van de tijd op te lopen, waardoor hij uiteindelijk tiende werd. De Ierse Jessica Kürten was met de van Libero H afstammende Castle Forbes Libertina de snelste, voor De Duitser Marco Kutscher met Cash, terwijl de wereldkampioen van 2002, De Ier Dermott Lennon, met Hallmark Elite derde werd.

Jessica Kürten op weg naar de overwinning in Gothenburg. ©FEI

Gerco Schröder liep in de kwalificatiewedstrijd op vrijdag met de schimmel tegen een weigering aan, die veroorzaakt leek te worden door een gevoel van onzekerheid bij het paard. Gerco nam vandaag gedurende het gehele parcours rustig de tijd om de elfjarige New Orleans steeds weer optimaal bij de hindernissen te brengen. Op de eindstreep bleek hem dat exact 0.36 sec. te veel tijd te hebben gekost, waardoor hij één strafpunt opliep.

Albert Zoer uit Echten had de pech dat hij na de dubbelsprong van Sam een extra acceleratie vroeg, waarop de hoefijzers van de achterbenen een fractie de grip misten en ze onder het lichaam van het paard wegschoven. Dan is de balans verdwenen en op de volgende hindernis werd een foutje gemaakt.

Eric van der Vleuten had voor de wereldbeker kwalificatie deze keer VDL Groep Kaid gezadeld, maar deze proef bleek na een zeer sterk begin net iets te zwaar voor dit paard, dat zich overigens wel zeer positief ontwikkelt onder Van der Vleuten.
Harrie Smolders kon met Exquis Powerfee ook niet overtuigen en liep tegen een totaal van negen strafpunten aan. Piet Raijmakers Jr. staakte met Van Schijndel’s Rascin voortijdig de strijd.

In de barrage met negen combinaties werd er zeer hard gereden, waarbij de winnaar van de wereldbeker kwalificaties in Oslo en Helsinki, de Zwitser Daniel Etter met Peu a Peu, wel de snelste tijd wist te realiseren, maar dat ging ten koste van een springfout, waardoor Etter uiteindelijk als achtste eindigde.

De hoofdprijs van 358.000 Zweedse Kronen verdwenen in de zak van Jessica Kürten, die daardoor opklom naar de derde plek in de tussenstand van de West-Europese wereldbeker league. Marco Kutscher, die in Gothenburg tweede werd, neemt de leiding in deze league over, op de voet gevolgd door Pius Schwizer, die in Gothenburg als zesde eindigde. Eric van der Vleuten kon geen punten aan zijn totaal van 57 toevoegen en staat nu gedeeld zevende. Albert Zoer neemt de 21ste plaats in met 33 punten, terwijl Harrie Smolders 27ste staat met een totaal van 25 punten.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel