Marco Kutscher met Cash winnaar in Turijn

Share
  • 24 mei 2010 09:43

door: redactie, 24 mei 2010 09:43

TURIJN – Marco Kutscher is winnaar geworden van de derde wedstrijd van de Global Champions Tour. De Duitse ruiter zegevierde met Cash in de met een ton gedoteerde Grote Prijs.

Vier combinaties hadden zich voor deze barrage geplaatst. De Brit Nick Skelton diende samen met Carlo genoegen te nemen met de tweede plek, voor de Braziliaan Rodrigo Pessoa, die in deze wedstrijd HH Rebozo had gezadeld. De Ierse Jessica Kürten had zich met Castel Forbes Libertina ook voor deze barrage geplaatst, maar staakte de strijd nadat haar paard op de eerste hindernis van de dubbelsprong een foutje had gemaakt.

Harrie Smolders uit Hooge Mierde, Leopold van Asten uit Duizel en Eric van der Vleuten uit Mierlo hadden zich alle drie voor de tweede manche geplaatst. Smolders, die met Exquis Walnut de Muze van start ging, noteerde in beide manches een springfout, waardoor hij met een achtste plaats de beste Nederlander werd.

Leopold van Asten noteerde met VDL Groep Santana B een foutloze eerste omloop, maar moest in de tweede ronde twee springfouten accepteren, waardoor hij uiteindelijk als twaalfde eindigde. De 14de klassering was weggelegd voor Eric van der Vleuten, die met VDL Groep Kaïd in de eerste rond een springfout maakte en in de tweede omloop twee maal een blak liet vallen.

Albert Zoer, die met Samurai van start ging, noteerde in het basisparcours twee springfouten en werd daarmee 24ste. Het voormalige toppaard van Zoer, Okidoki plaatste zich met de Argentijn José Maria Larocca wel voor de tweede ronde en eindigde als tiende.

Stegen.net | KNHS