Gerco Schröder tweede in zware Grote Prijs Basel

Share
  • 17 januari 2010 19:01

door: redactie, 17 januari 2010 19:01

BASEL – Gerco Schröder is zondag als tweede geëindigd in de Grote Prijs van het CSI Basel. De ruiter uit Tubbergen maakte met de schimmelruin Eurocommerce New Orleans (Colbert x Carthago) in de barrage één springfout. De zege was voor de Ier Cian O’Conner, die met Rancorrado één strafpunt kreeg voor tijdsoverschrijding.

De finale van de eerste editie van het evenement in de St. Jakobshal was zwaar. Slechts vier combinaties haalden de barrage. Daarin zette Gerco Schröder veruit de snelste tijd: 40.15 seconden. Maar hij maakte wel een springfout met de door zijn broer Wim opgeleide New Orleans. Dat deden ook Steve Guerdat (derde met Ferrari) en Denis Lynch (vierde met Nabab’s Son). Cian O’Conner kon als laatste starter ruim de tijd nemen. Hij bleef foutloos, maar gebruikte iets te veel tijd.

Harrie Smolders haalde de barrage niet, nadat hij vrijdag nog fraai als tweede was geëindigd. De Brabander maakte in de reguliere omloop een foutje met Exquis Powerfee (Fedor x Erdball). Albert Zoer werd 18e. Hij kreeg als eerste starter in het parcours met Sam twee balken op z’n conto. Ook Henk van de Pol kwam met Abeltje Z met twee springfouten over de eindstreep. Jeroen Dubbeldam eindigde met BMC Van Grunsven Whisper als 24e met negen strafpunten.

Stegen.net