Ruiters vol lof over NIC Assen

Share
  • 24 oktober 2009 17:11

door: redactie, 24 oktober 2009 17:11

ASSEN – Tevredenheid alom bij de buitenlandse deelnemers die vanaf vrijdag in de TT-hal in Assen aan de slag zijn. ,,De ring ziet er geweldig uit, de bodem is heel goed en het is hier uitermate goed geregeld. Een hele mooie voorziening”, aldus wereldkampioen Jos Lansink. De Amerikaanse Lauren Hough won vrijdagavond het 1.45 parcours.

Lauren Hough won de 1.45-rubriek op vrijdagavond. ©Roos Meertens

Lauren Hough won de 1.45-rubriek op vrijdagavond. ©Roos Meertens

Met haar paard Lotus F bleef Hough foutloos, terwijl ze ook de snelste tijd neerzette: 56.08 seconden. Tijdens de volle rubriek met 54 starters was het John Whitaker die lang zicht op de winst had. Met Utah van Eperkom reed hij een prima rit in een tijd van 56.51. Maar de Amerikaanse wist met Lotus F net een halve seconde sneller over het parcours te gaan, waardoor Whitaker het nakijken kreeg. Voor uitstekend gevulde tribunes in de TT Hall was het de Egyptenaar Abdel Said die derde werd. Zijn tijd, 56.83 sec., stond elf ritten als snelste genoteerd.
Beste Nederlander werd Vincent Voorn. Audi’s Radja, de 11-jarige merrie waarop Voorn reed, liet de klokken op 58.01 stilstaan, goed voor de vijfde plek.

Het was vrijdag overigens de eerste dag dat de internationale springelite haar opwachting in Assen maakte. De internationale ruiters zijn unaniem in hun mening over het NIC Assen. Ze spreken vol lof over de paardensportaccommodatie van het NIC Assen in de TT Hall. Nederbelg Jos Lansink was dus enorm positief. Ook Marc Houtzager was vol lof. De Olympisch ruiter uit Rouveen zei de accommodatie in Assen zelfs geschikter te vinden dan die waarin voorheen in Zuidlaren werd gesprongen. ,,Vooral het inspringen voor de paarden is hier in Assen perfect geregeld”, zei Houtzager. ,,Er is hier veel meer rust rond de inspringbak. Voorheen was er toch veel lawaai van muziek en drukte van mensen. Nu kunnen we geconcentreerder werken in de voorbereiding naar de wedstrijd.”

Franke Sloothaak, de Duitser die ooit vanuit Friesland naar onze oosterburen verhuisde, is ook uitermate tevreden over het evenement in Assen. ,,Een hele mooie hal en wanneer je ziet dat het evenement in korte tijd in Assen op poten moest worden gezet, het is geweldig. Ook voor de paarden is het een perfecte accommodatie.”

Stegen.net