Volwaardig programma op NIC Assen

Share
  • 7 oktober 2009 09:58

door: redactie, 7 oktober 2009 09:58

ASSEN – Met een spetterend programma zal het NIC Assen de lijn van het concours hippique NIC Zuidlaren voortzetten. In de TT Hall, nabij het TT Circuit Assen, zal van 21 tot en met 25 oktober een volwaardig evenement neergezet worden, zo meldde de organisatie dinsdag. Een uitgebreid scala aan paardensportdisciplines zal te zien zijn, waarbij de hoofdschotel wordt gevormd door de Grote Prijs van Drenthe, zondagmiddag 25 oktober.

Angelique Hoorn won vorig jaar de Grote Prijs. ©Roos Meertens

Angelique Hoorn won vorig jaar de Grote Prijs. ©Roos Meertens

Toppers als dressuuramazones Adelinde Cornelissen, Marlies van Baalen en Christa Laarakkers bij de dressuur en wereldkampioen springruiter Jos Lansink en verder Ben Maher (GBR), Nick Skelton (GBR), maar ook Nederlandse toppers als Angelique Hoorn, Vincent Voorn, Jur Vrieling en Marc Houtzager maken hun opwachting. Samen met een groot aantal andere coryfeeën, zullen zij uitmaken wie de winst in de Grote Prijs van Drenthe grijpt. Verleden jaar, tijdens de 54-ste editie van het NIC, was dat Angelique Hoorn die toen voor de tweede maal de Grote Prijs van Drenthe op haar naam schreef. Eerder deed ze dat al in 2001. De tegenstand is zwaar, want niet alleen wereldkampioen Jos Lansink prijkt op de deelnemerslijst, ook andere internationale toppers maken hun opwachting bij het NIC Assen.

Rogier van Iersel, directeur van hippisch adviesbureau Circle Assist, dat het bestuur van het NIC Assen behulpzaam is bij de technische invulling van het oudste indoor concours hippique van Nederland, heeft een aantal klinkende namen op de lijst staan. Alvaro de Miranda uit Brazilië, 40-ste op de rankings van de FEI, komt samen met zijn echtgenote Athina Onasis, (kleindochter van Aristoteles Onasis) naar de TT Hall. De Amerikaanse Laura Kraut, 26-ste
in de FEI ranking, heeft al ingeschreven, net als de Brit Robert Whitaker die met zijn 34-ste plaats in de FEI ranking de hoogst geplaatste is van vijf Whitaker’s die in de FEI ranking zijn opgenomen.

NIC Assen begint op woensdag 21 oktober al met de springrubrieken in het kader van de Eurohill Drenthe Cup. Deze traditie van het NIC wordt ook in Assen voortgezet en de beste combinaties van de klassen M, Z en ZZ komen op vrijdag, zaterdag en zondag in de ring voor de finales van de Drenthe Cup. Kanshebbers voor de winst zijn onder andere in het M-springen Bram van Es (Beilen), in het Z-springen Wim Pomp (Beilen) en in het ZZ is Bram van Es (Beilen) net als in de klasse M kandidaat voor de winst.

Stegen.net