NIC Assen in de startblokken

Share
  • 18 oktober 2009 18:30

door: redactie, 18 oktober 2009 18:30

ASSEN – Komende woensdag is het zo ver. Dan start de 55e editie van het NIC, dat voor ‘t eerst in Assen wordt verreden. Maandagmorgen wordt de bodem in de TT-hal gelegd.

In 1956 werd de eerste editie van het vermaarde evenement verreden in de stroloods van de strokartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Na acht jaren verhuisde het NIC naar Zuidlaren en vanaf dit jaar is het NIC gehuisvest in de TT Hall aan De Haar in Assen. Van woensdag 21 tot en met zondagavond 25 oktober wordt er hippische sport van wereldniveau geboden. Met onder meer de Europese kampioenen dressuur Adelinde Cornelissen en Edward Gal. Bij de springruiters komen onder meer wereldkampioen Jos Lansink en Angelique Hoorn (8e bij Olympische Spelen Hong Kong) in de ring.

Stegen.net