Dubbelslag voor Adelinde Cornelissen

  • 30 november 2010 16:09
door: redactie, 30 november 2010 16:09

STOCKHOLM – De domper van de wereldruiterspelen is er nog niet mee weg, maar Adelinde Cornelissen sloeg in Stocholm wel een onvervalste dubbelslag. Zij won met Jerich Parzival zowel de Grand Prix als de wereldbeker kwalificatiewedstrijd Kür op muziek.

Adelinde Cornelissen won in Stockholm een auto.

Anky van Grunsven eindigde in de Kür met IPS Painted Black (v. Gribaldi) op de tweede plaats, voor Edward Gal met Interfloor Next One (v. Jazz) en daarmee had hij zich ten opzichte van de Grand Prix een plaatsje verbeterd.

Adelinde Cornelissen toonde zich zeer tevreden met haar rit. ,,Dit was de eerste wedstrijd binnen voor mij en Jerich Parzival en in de Grand Prix waren er weer even de grote ogen, maar mijn paard bleef wel gedurende de gehele rit heel fijn aan de hulpen staan. Daarbij maakten we geen fouten. In de Kür hebben we wederom geen fouten gemaakt en nu was Parzival gedurende de gehele rit niet alleen heel erg relaxed, maar ook zeer geconcentreerd. Ik kon de hele Kür zo rijden als ik wilde en dat geeft een heel fijn gevoel. De wissels waren allemaal heel fijn los en goed door gesprongen, terwijl de pirouettes ook mooi klein bleven, waarbij takt en regelmaat zeer goed bewaard bleven”, aldus Cornelissen, die met haar Kür een Volkswagen verdiende.

Stegen.net | KNHS