Freek van der Laan wint Hippos Concours

Share
  • 1 november 2009 19:23

door: redactie, 1 november 2009 19:23

APPINGEDAM – Freek van der Laan heeft zaterdagavond de finale gewonnen van het Hippos Concours in Appingedam. In de bomvolle manege De Veenhoeve was de 55-jarige ruiter uit Ter Aard de beste in de Grote Prijs, die als jachtparcours werd verreden.

Freek van der Laan met Sense Again. ©Roos Meertens

Freek van der Laan met Sense Again. ©Roos Meertens

Van der Laan reed met Sense Again (v. Iroko) een winnende tijd van 44,76 seconden. Robert Roordink was met Sapristie (v. Farmer) weliswaar sneller, maar hij maakte een fout. Met vier strafseconden er bij kwam Roordink op de tweede plaats met 46,96. Jur Vrieling eindigde als derde met Sissi van ‘t Schuttershof. Stalamazone Suzanne Tepper werd vierde met Twin Twin.

Van der Laan was ingenomen met zijn overwinning. ,,De laatste jaren rijd ik niet zo veel wedstrijden meer. Mijn zoon Karst startte de paarden, maar die heeft momenteel nauwelijks tijd. Daarom probeer ik het nu weer”, aldus Van der Laan, die ruim twintig jaar een manegebedrijf runde in de Flevopolder. Sinds 1998 is het terug in het Noorden. ,,Ik geef les, we fokken paarden op en we handelen wat.”

Het Hippos Concours in Appingedam groeide uit tot een succes. Een kleine 2.000 mensen zorgden zaterdagavond voor een mooie sfeer. ,,Voor ons het bewijs dat de combinatie van paardensport en muziek een schot in de roos is”, aldus voorzitter Jaap Hartman.

Stegen.net