archief
contact
+31 6 53239630

James Robert Billington met Celena VDL aan kop op Hippos Concours Appingedam

APPINGEDAM — De fina­le van het Hippos Concours Appingedam is zater­dag­avond gewon­nen door James Robert Billington met Celena VDL. De ruiter van de VDL-Stud in Bears troef­de in de fina­le Maurice Stevens en Elmar van Hoorn af. 
James Robert Billington won met Celena VDL de Grote Prijs van het Hippos Concours Appingedam. foto: Fivelruiters

Appingedam | STEGEN.NET

De fina­le van het Hippos Concours Appingedam is zater­dag­avond gewon­nen door James Robert Billington met Celena VDL. De ruiter van de VDL-Stud in Bears troef­de in de fina­le Maurice Stevens en Elmar van Hoorn af.

James Robert Billington won met Celena VDL de Grote Prijs van het Hippos Concours Appingedam. foto: Fivelruiters
James Robert Billington won met Celena VDL de Grote Prijs van het Hippos Concours Appingedam.
FOTO: Fivelruiters

De fina­le stond open voor de beste combi­na­ties uit de Z en ZZ en kende 21 deel­ne­mers. Daarvan bleven er negen fout­loos, met daar­bij ook Lennard de Boer, de winnaar van vorig jaar.

Geduchte concur­rent
De Boer was ook nu weer een geduch­te concur­rent. De ruiter uit De Wijk zette met Formidable een zeer snel­le tijd neer in de barra­ge, de op één na snel­ste. Maar door een fout zat er niet meer in dan de vijf­de plaats. Ook Renate Beuving met Berona (zesde), Marleen Schutte met Abrinosa (zeven­de) en Jan Willem IJbema met Felisa (acht­ste) maak­ten in de barra­ge een fout.

James Robert Billington had twee kansen in de barra­ge. Hij kreeg met VDL Driso SMH ook een fout in de ronde op tijd. Maar de Britse ruiter bleek met Celena VDL (v. Mr. Blue) niet te kloppen.

Een prach­ti­ge twee­de plaats was er voor Maurice Stevens uit Zeijen, die in een eerde­re wedstrijd al de over­win­ning pakte met Espoir d’Usance (v. Quintender). Elmar van Hoorn uit Sappemeer, de laat­ste weken ook in uitste­ken­de vorm, eindig­de als derde met Ashville.

Lennard de Boer schreef eerder in mane­ge De Veenhoeve het Z/ZZ-progres­sief met joker op zijn naam met de schim­mel Bonea Field. Hans de Vries stuur­de Butterfly naar de twee­de plaats, gevolgd door Xanne Sluyter met Felicita.

Het Hippos Concours was met veel publiek en een gezel­li­ge sfeer opnieuw een succes. De orga­ni­sa­tie stak veel tijd en ener­gie in de voor­be­rei­ding, maar het resul­taat was er dan ook naar, zo viel te horen.

gerelateerde berichten
Total
2
Share