James Robert Billington met Celena VDL aan kop op Hippos Concours Appingedam

Share
  • 23 oktober 2016 19:15

door: redactie, 23 oktober 2016 19:15

Appingedam | STEGEN.NET

De finale van het Hippos Concours Appingedam is zaterdagavond gewonnen door James Robert Billington met Celena VDL. De ruiter van de VDL-Stud in Bears troefde in de finale Maurice Stevens en Elmar van Hoorn af.

James Robert Billington won met Celena VDL de Grote Prijs van het Hippos Concours Appingedam. foto: Fivelruiters

James Robert Billington won met Celena VDL de Grote Prijs van het Hippos Concours Appingedam.
FOTO: Fivelruiters

De finale stond open voor de beste combinaties uit de Z en ZZ en kende 21 deelnemers. Daarvan bleven er negen foutloos, met daarbij ook Lennard de Boer, de winnaar van vorig jaar.

Geduchte concurrent
De Boer was ook nu weer een geduchte concurrent. De ruiter uit De Wijk zette met Formidable een zeer snelle tijd neer in de barrage, de op één na snelste. Maar door een fout zat er niet meer in dan de vijfde plaats. Ook Renate Beuving met Berona (zesde), Marleen Schutte met Abrinosa (zevende) en Jan Willem IJbema met Felisa (achtste) maakten in de barrage een fout.

James Robert Billington had twee kansen in de barrage. Hij kreeg met VDL Driso SMH ook een fout in de ronde op tijd. Maar de Britse ruiter bleek met Celena VDL (v. Mr. Blue) niet te kloppen.

Een prachtige tweede plaats was er voor Maurice Stevens uit Zeijen, die in een eerdere wedstrijd al de overwinning pakte met Espoir d’Usance (v. Quintender). Elmar van Hoorn uit Sappemeer, de laatste weken ook in uitstekende vorm, eindigde als derde met Ashville.

Lennard de Boer schreef eerder in manege De Veenhoeve het Z/ZZ-progressief met joker op zijn naam met de schimmel Bonea Field. Hans de Vries stuurde Butterfly naar de tweede plaats, gevolgd door Xanne Sluyter met Felicita.

Het Hippos Concours was met veel publiek en een gezellige sfeer opnieuw een succes. De organisatie stak veel tijd en energie in de voorbereiding, maar het resultaat was er dan ook naar, zo viel te horen.