Oranje dressuurpodium in Stockholm

Oranje dressuurpodium in Stockholm

29 november 2009 11:30 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

STOCKHOLM – Het erepodium na de Grand Prix was zaterdag in de Zweedse hoofdstad Stockholm compleet oranje. Adelinde Cornelissen uit Beilen zegevierde met Parzival, voor Aat van Essen uit Heerde met Premier, terwijl Christa Laarakkers uit Winschoten met Ovation derde werd.

Nederland is dit jaar partnerland van dit concours en dat werd extra onderstreept door de drie paarden waarmee de Nederlandse combinaties de eerste drie plekken bezetten in deze kwalificatie voor de wereldbeker van zondag. Alle drie de paarden zijn namelijk door leden van het KWPN gefokt. Parzival is een zoon van Jazz, net als Premier en daarmee gaf Jazz zijn leidende positie als beste dressuurpaarden vererver ter wereld extra glans. De slagroom op het KWPN toetje werd geleverd door de Duitser Matthias Alexander Rath, die met Triviant als vierde eindigde. Dit paard, een Olivi x Saluut, werd ook door een lid van het KWPN gefokt.

Adelinde Cornelissen stond bij alle vijf de juryleden op de eerste plaats en kreeg voor haar Grand Prix proef een waardering van 75.532%. Over de tweede en derde plek waren de meningen bij de jury verdeeld, vandaar dat Van Essen met een score van exact 70.000% slechts een minimie voorsprong had van 0.170% op Laarakkers. Rath eindigde op ruime achterstand met een score van 67.957%.

Stegen.net | KNHS

Deel dit bericht