Albert Zoer spekt de kas in Parijs

Albert Zoer spekt de kas in Parijs

12 december 2009 10:12 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

PARIJS – Albert Zoer is vrijdagavond derde geworden in de Prix Artemide, één van de lucratievere onderdelen van Gucci Masters in Parijs. De springruiter uit Echten was met de ruin Sam ook in de barrage foutloos, maar zijn eindtijd van 36,48 seconden was niet goed genoeg. De voor Oekraïne rijdende Braziliaan Cassio Rivetti (Cortaflex Billy Birr) en de de Fransman Timothée Anciaume (Lamm de Fetan) doken eronder.

De tien hoofdrolspelers in Parijs. ©Rod Kohler

De tien hoofdrolspelers in Parijs. ©Rod Kohler

Zoer hield aan zijn klassering toch nog 7500 euro over. De winnaar kreeg 12.500. Harrie Smolders haalde met Exquis Oliver Q de barrage niet door een springfout. In de aansluitende Prix Rolex, met de beste tien ruiters van de IJRC-ranglijst, mochten beiden een greep doen in de met 175.000 euro gevulde prijzenpot. Ook nu was Zoer de beste, ditmaal met de fameuze Okidoki. De Drentse ruiter eindigde, door een springfout in de eerste manche, als vijfde. Dat leverde niettemin nog 14 mille op. Smolders (Exquis Walnut de Muze) werd met negen strafpunten negende, goed voor 5250 euro.

De hoofdprijs van 43.750 euro plus een duur horloge van de sponsor ging naar de Duitser Marcus Ehning met Plot Blue. Hij liet in beide omlopen alle hindernissen overeind en was in de tweede iets sneller dan de Zweed Rolf Goran Bengtsson (Casall La Silla). De Canadees Eric Lamaze eindigde met de in Nederland gefokte hengst Hickstead als derde. De combinatie die in Hongkong 2008 Olympisch goud won, overschreed in de eerste manche de toegestane tijd. Dat kwam hem op een srtafpunt te staan.

Stegen.net | ANP

Deel dit bericht