Edward Gal: ,,Het was net een sprookje!”

Share
  • 17 december 2009 16:54

door: redactie, 17 december 2009 16:54
Londen
stegen.net | knhs

Met het betreden van de dressuurpiste door Edward Gal en Moorlands Totilas is geen record meer veilig. Zette de combinatie uit Harskamp tijdens het EK Windsor het record al op 90,750%, woensdagavond overtrof het duo, opnieuw op Engelse bodem, zichzelf en kwam het record op 92,300%!

Het was op die gedenkwaardige avond in Londen voor de derde keer dit seizoen dat Gal met Totilas het wereldrecord verbeterde. Eerder deed hij dat in Hickstead (89,40) en bij het EK in Windsor (90,750). Bij dat laatste evenement veroverde hij de Europese titel bij de kĂĽr. Met de nationale ploeg won Gal ook goud op het landgoed van het kasteel van de Britse koningin.

„Het was net een sprookje”, zei Gal woensdagavond na de winnende rit in een uitverkocht Olympia. „Ik hoef alleen maar de richting aan te geven en Totilas doet wat ik vraag.” Cornelissen kon alleen maar „in bewondering toekijken”, ondanks de hoge score die zij zelf behaalde.

Ook juryvoorzitter Stephen Clarke kwam woorden tekort voor de goede prestatie van de Nederlandse combinatie. „We dachten in Windsor het geluk te hebben een niveau te zien dat we nog nooit hadden waargenomen, maar vanavond is dat niveau naar een nog hoger plan getild.”

Gal, dinsdag nog genomineerde bij de verkiezing sportman van het jaar, blijft met Totilas de grenzen verleggen. Het dier is bezig aan zijn eerste internationale seizoen. De combinatie Gal/Totilas geldt nu al als topfavoriet voor de Wereldruiterspelen van volgend jaar zomer in Kentucky (VS).

Stegen.net